Første verdenskrig slik du aldri har sett den

Det er ikke bare tyskere som lurer i skyttergravene.

For noen måneder siden nevnte vi et lite gratisspill ved navn 1916 – Der Unbekannte Krieg i ukens nettutgivelser. Det var et overraskende guffent førstepersonsspill laget av en gruppe danske studenter, hvor vi måtte navigere oss rundt i skyttergraver under første verdenskrig. Som om ikke disse var uhyggelige nok i seg selv, var de fulle av rovdinosaurer på jakt.

Nå er det klart at 1916 – Der Unbekannte Krieg blir en fullverdig, nedlastbar konsollspillutgivelse.

1916 – Der Unbekannte Krieg tok for seg to universer som på mange måter virker like ukjente og skremmende, nemlig den grusomme virkeligheten ved frontlinjene under første verdenskrig og den brutale virkeligheten fra dinosaurenes tidsalder.

Spillet har en særegen visuell stil.

– 1916 - Der Unbekannte Krieg er et ekspressionistisk overlevelses/skrekkspill som kombinerer en særegen artistisk visjon med godt, gammeldags «gameplay», ment for å sjokkere, skremme og provosere spillerne, ifølge utviklernes pressemelding.

Vi har ikke fått særlig mye informasjon om hvordan den kommersielle versjonen vil arte seg, men etter konseptbildene å dømme virker det som du møter langt mer enn dinosaurer i de uhyggelige skyttergravene det har å by på.

Det er heller ikke klart når spillet skal lanseres eller hvilke plattformer det kommer til, men de ambisiøse utviklerne hos danske macbody games tror det blir den neste skandinaviske indie-hiten.

Prototypeversjonen av 1916 – Der Unbekannte Krieg er fortsatt tilgjengelig gratis på nettet.

Siste fra forsiden