Første Xbox kunne hatt et helt annet navn

Godbiter som FACE, M-PAC eller Eleven-X lå alle på bordet før dåpen.

I et intervju med Edge forteller en av Xbox-skaperne, Seamus Blackley, at Microsoft egentlig var sterkt imot å kalle 2002-konsollen for nettopp Xbox.

– Da vi først fikk godkjenning, fortalte Kevin Bachus [en annen av de totalt fire topplederne på prosjektet, journ.anm] meg at vi måtte få et nytt navn. «Xbox» var ikke smart sett fra et lovmessig perspektiv.

Før dette gikk konsollen under et par andre kodenavn. WEP, kort for Windows Entertainment Project, Midway og forløperen til det endelige resultatet, DirectX Box. Fra der gikk Microsoft i gang med neste steg i navneprosessen, såkalte «bilnavn» som Blackley kaller det.

– Disse var så elendige at vi ikke en gang lagret en oversikt over de, forteller han.

Xboxens legendariske «The Duke» var ikke den letteste kontrolleren å bruke.

Forkortelser i fleng

Deretter begynte selskapet å slenge ut forkortelsesnavn. Blackley beskriver disse som «møkk», og forteller at han og resten av gjengen hadde fått nok.

– Den siste delen av prosessen var en kamp mellom oss og navnegutta. Vi bestemte oss for at vi bare ville risikere problemene, og kjøre på med Xbox. Alle kalte konsollen det uansett. Av en eller annen grunn ønsket de å kalle den «11-X» eller «Eleven-X». Til sist sa vi «nei» til forslaget.

I sammenheng med intervjuet har Edge sluppet en liste med 35 av forkortelsesforslagene. Noen av de mer eksotiske er FACE (kort for Full Action Center), MIND (kort for Microsoft Interactive Network Device) og OM (Odyssey of the Mind). Hele listen kan du lese hos Edge.

Les også: Xbox One-sjefen slutter i Microsoft Les også: Fable får en HD-overhaling

Siste fra forsiden