Microsoft svartelistet hel by

Fort Homo

Vi vet vel alle hvordan ulike selskapers kundeservice kan stå steilt på latterlige regler.

Når du er arbeidsledig industriarbeider, på jobbjakt, har du mye tid til å spille. Josh Moore (26) var i akkurat den posisjonen, og spilte mange timer Call of Duty og Ghost Recon på sin Xbox 360. Det var før Xbox Live-teamet oppdaget hvor han kom fra.

Nettspilling her er risikabelt. (Foto: GameSpot)

Moore hadde nemlig oppgitt at han kom fra Fort Gay, West Virginia i sin nettprofil. En by med 800 innbyggere, grunnlagt i 1789. Microsoft synes imidlertid navnet på byen var av homofobisk karakter, og bannlyste Moore – selv om han gjorde alt han kunne for å overtale kundeservice til å snu.

– Først tenkte jeg at de tror jeg bor i den mest homofile byen i West Virginia, så ble jeg sint. Dette får meg til å tro at de hater homofile. Jeg ba ham (kundeservicemedarbeider) om å søke opp postkode 25514 på nettet, han sa han ikke kunne hjelpe meg, sier Moore (som er hetero) til AP.

Borgermesteren i byen forsøkte også å snakke med gigantselskapet om den noe spesielle utestengelsen. Han sier kundeservice ikke en gang ville si ordet homo (gay).

– De sa: "det ordet". Jeg skjønner det ikke, det er jo navnet på byen vår! Det er fryktelig, et slag i ansiktene våre, sier David Thompson.

Da saken fikk oppmerksomhet i amerikanske medier valgte Microsoft å snu.

– Dette er en veldig spesiell sak og vi gjorde en tabbe som vi nå retter opp i, sier Xbox Live-topp Stephen Toulouse.

Siste fra forsiden