Fortnite blir det første Unreal Engine 4-spillet

Men det betyr ikke at vi kan vinke adjø til Gears of War-motoren helt enda.

Dersom du har trålet deg gjennom et par spill denne konsollgenerasjonen er sjansen stor for at du har vært borti Unreal Engine 3. Spillmotoren har figurert i en horde av store og små titler, men er kanskje mest kjent for å sørge for at Gears of War-serien spretter opp på TV-skjermen i all sin prakt. Nå kan det likevel virke som om bruken av Epic Games motor snart trappes litt ned.

Under årets Comic-Con fortalte Epic Games at spillmotoren ikke kommer til å bli brukt i deres kommende spill Fortnight. I stedet skal spillet drives av etterfølgeren, Unreal Engine 4, som ble vist for første gang under årets GDC. Dette melder Eurogamer.

Fortnite blir Unreal Engine 4's jomfruspill.

Kan ikke ta farvel med Unreal Engine 3 helt enda

Fortnite er Epic Games kommende bygge- og overlevelsesspill. For øyeblikket vet vi svært lite om selve spillet, men det skal dreie seg om å sanke alskens byggematerialer for å skape et forsvar mot skumringens zombier. Spillet blir presentert som et PC-spill, først og fremst, men Eurogamer har snappet opp en tweet fra Epic Games designsjef, Cliff Bleszinski, som hevder at spillet kan bli å se på andre plattformer etter hvert.

Selv om dette markerer at vi nå begynner å se mot fremtiden, betyr ikke det at Unreal Engine 3-motoren legges brakk med det første. Det er minst et dusin spill under utvikling som fremdeles benytter seg av motoren. Mest markant av disse er kanskje Bioshock Infinite, ett av Gamer.no-redaksjonens mest etterlengtede spill.

Les også: Zombiespill i tegneseriestil fra Epic Games Les også: Er det for mange spillplattformer på markedet?

Siste fra forsiden