Eve Online-skaper med romskytespill

Fra massivt til actionfylt

Islandsk utvikler med helt ny retning.

KÖLN (Gamer.no): I dag formiddag holdt islandske CCP, særlig kjent for det populære MMO-spillet Eve Online, et nøkkelforedrag ved sjef Hilmar Veigar Pétursson. Temaet for foredraget var «Winning the War», men det var en helt annen nyhet som stjal all oppmerksomhet. Midtveis i foredraget ble nemlig Dust 514 annonsert. Vi var blant de heldige få som fikk delta på verdenspremieren.

Alt er stort i rommet, så også i Dust 514.

Dust 514 er en strategi- og skytespillhybrid satt i Eve Online-universet. Hilmar selv beskriver det som «Eve Online 2.0», og det er ment å supplementere storebroren i MMO-drakt. Her loves man hektiske slag både i luften og på bakkenivå skissert av nydelig grafikk, og det som skjer i EVE Online har en innvirkning på Dust 514 og omvendt. CCP-sjefen velger å beskrive det hele med den snertne frasen «Ett univers - én krig», og det nye skytespillet skal visstnok tilføre en helt ny dimensjon til det massive islandske rollespillet.

Den korte videoen vi ble vist var i sann Eve Online-stil med velpolerte, lekre miljøer og kjente fartøy. Det bærer også en viss likhet til Halo 3 og andre spill i den såkalte «space marine»-sjangeren med en rekke kjøretøy med påmonterte våpen, hektisk tempo og massive ildutvekslinger. Det hadde likevel særpreg, noe vi sikkert får se mer av etter Eve Fanfest 2009 som går av stabelen 1. oktober.

Spillet har allerede vært under utvikling i all hemmelighet i tre år, og det er CCPs perifere Shanghai-kontor som har brettet opp ermene og tatt på seg arbeidet. Det vil kun utgis til konsoll (hvilke er ikke bekreftet), og har foreløpig ingen utgivelsesdato.

Siste fra forsiden