FTL lanseres denne uken

En av de første store suksesshistoriene for Kickstarter er rett rundt hjørnet.

Da utviklerne av romspillet FTL gikk til Kickstarter for å be om 10 000 dollar for å finpusse spillet sitt, fikk de litt mer enn de hadde bedt om. Faktisk fikk de hele 2005% mer enn de hadde bedt om, og endte opp med 200 543 dollar (1,15 millioner kroner). Dermed kunne de legge til mye ekstra musikk og annet innhold.

Nå er det like før vi får se resultatet. FTL vil lanseres 14. september, på Steam, GOG og via utviklernes nettsted. Sistnevnte er kanskje det smarteste stedet å kjøpe spillet, da de som kjøper det der både får en DRM-fri versjon som på GOG og en nøkkel som lar deg aktivere spillet på Steam om du ønsker det. På Steam er spillet dessuten dyrere for oss europeere.

Spillet kommer til PC, Mac og Linux samtidig.

FTL, eller Faster Than Light, er en sjangerblanding hvor du er kaptein på et romskip som stadig havner i vanskelige situasjoner. Spillet er delt opp i to deler: Utforskning av rommet, og kamp. I utforskningsdelen reiser du rundt i det store universet på jakt etter eventyr, som presenteres gjennom små «teksteventyr» med mange forskjellige valg. Du kan også oppgradere skipet.

I kampsituasjonene blir ting langt mer hektiske. Her må du gi ordre til mannskapet ditt, sørge for distribusjon av romskipets kraft (til våpen, skjoldsystemer, og så videre), velge hva våpnene til skipet skal sikte på og så videre. Når fienden får inn noen treff og du må reparere kritiske systemer samtidig som du forbereder deg på å bli bordet er det lurt å holde hodet kaldt.

Spillet benytter seg av datagenerert innhold for å sikre unike eventyr hver gang du spiller.

Les også: Kickstarter-suksess får utgiver
Les også: Dansker trenger Kickstarter-hjelp

Romspillenes svar på Football Manager?

Siste fra forsiden