Full gullfeber i Diablo III etter kloningsfeil

Måtte stenge auksjonshusene for å forhindre økonomisk katastrofe.

Blizzard har stengt ned auksjonshusene i Diablo III etter en ny oppdatering åpnet for kloning av gull. Durkdrevne spillere så naturlig nok sitt snitt til å fylle portemonéene sine, og ifølge en spiller på Battle.net-forumene (via Polygon) er flere spillere observert med massive gullreserver.

Etter at feilen ble oppdaget har Blizzard tettet skansene. Det de dog ikke vil gjøre er å rulle serverne tilbake til før oppdateringen. I stedet forteller Blizzard at de har greid å identifisere de spillerne som benyttet seg av smutthullet og at de heller fokuserer på å rette enkelttilfellene.

– Vi tror dette er den beste måten å håndtere situasjonen på, basert på hvordan dupliseringsproblemet er, hvor få som benyttet seg av det og faktumet av at følgene stort sett var konsentrert innenfor regionen, forteller Blizzards samfunnsleder «Lylirra» på forumet.

– Dette er det beste valget

Mange spillere har etterspurt et tidshopp på serverne, tilbake til før alle kunne svømme i gull, og Blizzard er fullt klar over at dette kan være en upopulær retning å ta.

Gullbonanzaen måtte ta slutt.

– Mange av dere er nok uenige i den avgjørelsen, men vi tror det ville ha påvirket nettsamfunnet mer om vil rullet serverne tilbake. Det ville ha krevd betydelig med nedetid, og spillernes progresjon siden 1.0.8-oppdateringen ville ha gått tapt.

Den nye oppdateringen skulle i utgangspunktet forbedre spillopplevelsen, med mer sømløst samarbeid, erfaringsbonuser og en rekke mindre rettinger.

Les også: Diablo III kommer til konsoll Les også: Nå skal samarbeidspilling i Diablo III bli bedre

Siste fra forsiden