Full konflikt mellom Duke Nukem Forever-utviklerne

3D Realms har saksøkt Gearbox.

3D Realms

Historien om Duke Nukem Forever er fortsatt ikke ferdig. Spillet var under utvikling i over ti år, før skaperne i 3D Realms til slutt slapp opp for penger og la ned studioet sitt. Etter mye om og men endte spillet opp hos Gearbox Software, som fullførte det og lanserte det i 2011.

Nå har 3D Realms-eier Apogee saksøkt Gearbox, fordi de mener at Gearbox ikke har betalt dem alle pengene de skylder. De hevder at Gearbox skylder dem over 11 millioner kroner, og at de har blokkert en uavhengig revisjon som skulle finne ut hvor mye penger Gearbox hadde tjent på utgivelsen.

– 3D Realms har derfor blitt nødt til å gå rettens vei for å tvinge gjennom den opprinnelige avtalen, for å få pengene Gearbox skylder, sier studioet i søksmålet, ifølge nettstedet Law360 (via PCGamesN).

Ifølge 3D Realms overtok Gearbox et lån på 16 millioner kroner som 3D Realms hadde opparbeidet seg, som en del av Duke Nukem-kjøpet. I tillegg skulle de betale 3D Realms en viss prosentandel av inntektene til alle fremtidige Duke Nukem-spill. Men nå krever visstnok Gearbox å betale ned hele lånet før de begynner å betale prosenter av inntektene til 3D Realms.

Always bet on Duke.

Gearbox slår tilbake

Gearbox har på sin side svart med flengende kritikk av 3D Realms:

– I virkeligheten har 3D Realms tjent alt på avtalen. Gearbox har, gjennom å følge avtalen, reddet 3D Realms fra konkurs, støttet dem og reddet dem ut av deres mislykkede, ti år lange forsøk på å få Duke Nukem Forever ferdig, sier de til Law 360.

Videre kommer de med kritikk av spillet selv, selv om det til syvende og sist var Gearbox som sto som den ansvarlige utvikleren da spillet havnet i salg:

– Alle skulle ønske at 3D Realms' spill ble mottatt bedre av markedet, noe både spillerne og skaperne hadde tjent på. Mens 3D Realms kanskje ikke liker realitetene resultatene viser, var det kun de som tjente på avtalen. Gearbox Software opplevde på den andre siden både en skade på deres gode rykte og et finansielt tap.

Det kan med andre ord virke som det eneste selskapet som tjente på Duke Nukem Forever var utgiver Take-Two. Vi synes forøvrig ikke at spillet var så dårlig som mange ville ha det til.

Gearbox' forrige spill var Aliens: Colonial Marines, som fikk en enda dårligere mottakelse av spillerne enn Duke Nuke Forever. Det spillet endte opp med å ta knekken på utviklingspartneren TimeGate Studios.

Les også: Saksøker partene bak svake Aliens: Colonial MarinesLes også: Hva syntes du om Duke Nukem Forever?

Siste fra forsiden