Funcom annonserer Mutant Year Zero: Road to Eden

Blander XCOM-kamper med Hitman-sniking.

I en pressemelding sendt ut onsdag forteller Funcom at de skal gi ut et nytt spill kalt Mutant Year Zero: Road to Eden. Spillet er et taktisk strategispill fra samme støpeform som XCOM, iblandet litt sniking, og utvikles av et nytt utviklingsstudio: Bearded Ladies. Det består blant annet av Payday-designeren Ulf Andersson og et knippe utviklere som har jobbet på Hitman-serien tidligere.

Mutant Year Zero: Road to Eden.
Funcom

– Målet vårt er å blande de dype og taktiske kampene fra XCOM med en historie som kan utfolde seg på mange måter mens man utforsker overgrodde skoger og forlatte byer med mutant-teamet. Ved å blande dette med sanntids sniking, får man en unik måte å tilnærme seg kampsituasjoner på, forteller Ulf Andersson om spillet i pressemeldingen.

Historien finner sted etter at en atomkrig har utslettet jorden. Menneskerasen er død, og i stedet flyter det over av mutanter som har utviklet seg fra likene til både dyr og mennesker. Dette premisset forklarer toppbildet: der ser vi anden Dux som holder en armbrøst, det sinte villsvinet som heter Bormin og menneskelignende Selma – som kan gjøre huden om til sten – i midten.

Mutant Year Zero: Road to Eden.
Funcom

Dette er bare et knippe av personene man kan låse opp underveis i spillet, og alle har ulike mutasjoner. Regelsettet er basert på pen-og-papir-rollespillet Mutan, mer spesifikt den nyeste versjonen som faktisk heter Mutant Year Zero.

Spillet kommer ut på PlayStation 4, Xbox One og Windows senere i år.

Vi får se mer av spillet om et par uker. Funcom tar det med til GDC i San Francisco som går av stabelen mellom 19. og 23 mars.

Siste fra forsiden