Funcom er siktet for markedsmanipulasjon

Spillselskapets lokaler ble i dag raidet av Økokrim.

The Secret World
Funcom

I en melding på Oslo Børs går det frem at Økokrim nå har siktet det norske selskapet Funcom for mulige brudd på verdipapirloven. Siktelsen skal omhandle informasjonen markedet fikk i forbindelse med utviklingen MMO-spillet The Secret World fra august i 2011 til lanseringen i juli 2012.

Før spillet ble lansert solgte flere personer i Funcoms ledelse til dels betydelige aksjeposter i selskapet. Funcoms tidligere sjef, Tor Arne Aas, solgte for eksempel aksjeverdier for cirka ti millioner kroner i den perioden, opplyser nettstedet E24.

Da spillet så kom ut stupte selskapets aksjeverdi, etter svake salgstall. Prisen per aksje var oppe i 24 kroner i april 2012, og falt til under 2,50 kroner i slutten av august.

– Jeg kan bekrefte at Funcom er siktet for brudd på verdipapirloven - markedsmanipulasjon og for manglende føring av innsidelister, sier Økokrims førstestatsadvokat Hans Christian Koss til E24.

Funcom opplyser at de samarbeider fullstendig med Økokrim.

Aksjene ble midlertidig fjernet fra børsen

Handelen med Funcom-aksjene ble midlertidig satt på pause på Oslo Børs. E24 meldte da om at det foregikk hektisk møtevirksomhet i selskapets lokaler, og at bilene som stod utenfor er registrert på Økokrim.

Personer fra Økokrim skal ha hentet tomme pappesker fra en av bilene sine, og tatt dem med inn i Funcoms lokaler. Det tydet på at de var i ferd med å samle inn papirmateriale fra selskapets lokaler.

Rett før klokken tolv i dag ble de ansatte sendt hjem for dagen, ifølge E24. Aksjene er nå tilbake i handelen.

Etter store kutt og omstruktureringer har selskapet halvert omsetningen, men samtidig klart å tjene penger igjen. Aksjen har hittil i år steget 103,44 prosent, ifølge E24, og da børsen stengte på tirsdag lå verdien på 5,33 kroner.

Funcom jobber blant annet med et nettspill basert på Lego-universet. Det heter Lego Minifigures Online.

Siste fra forsiden