Funcom jobber med LEGO-nettspill

Baserer seg på LEGO Minifigures-serien, med fokus på barn og unge.

I en pressemelding sendt ut torsdag morgen annonserte Funcom at de skal utvikle et massivt onlinespill satt i det kjente og kjære LEGO-universet.

Sannsynligvis nettleserbasert

Spillet vil ta utgangspunkt i LEGO-serien Minifigures, som har blitt lansert som en samleserie de siste par årene. De små, gule LEGO Minifigures skiller seg fra vanlige LEGO-figurer fordi alle har unike trekk ved seg. For eksempel kan figurene ha særegne ansiktsuttrykk eller klær.

Nettspillet vil i følge Funcom ta sikte på å være så tilgjengelig som mulig, og det loves at spillet blir en viktig del av Minifigures-satsingen på nett videre.

– Markedet for familievennlige nettopplevelser rettet mot barn og unge er fullstappet med potensiale, forteller Funcom-sjef Trond Arne Aas om det nye prosjektet.

Det gis ingen tydelige indikasjoner om hvilke plattformer spillet kommer til, men ut i fra ordlyden på pressemeldingen kan det virke som om det er snakk om et nettleserbasert spill. Det er heller ikke kjent når vi kan vente oss å romstere rundt i dette nye LEGO-spillet.

I hælene på LEGO Universe

Etter denne annonseringen har Funcom-aksjen fått ett lite hopp i morgentimene, melder E24. På det meste hadde aksjen steget med hele 6 prosent fra start, men har siden falt litt ned igjen.

Nyheten kommer omlag fem måneder etter at det massive nettspillet LEGO Universe stengte dørene for godt. Grunnen til stengingen var at spillet slet med å trekke til seg nye brukere, selv etter å ha gitt ut en omfattende gratisversjon.

Hvordan Funcoms kommende Minifigures-spill passer inn i forhold til LEGO Universe er vanskelig å spå. Selskapet har to aktive nettrollespill på markedet, og med The Secret World like rundt hjørnet, mangler det i hvert fall ikke på erfaring.

Les også: Anmeldelse: LEGO Batman 2: DC Superheroes Les også: Førsteinntrykk: The Secret World

Siste fra forsiden