Funcom og Bearded Ladies kunngjør slippdatoen til sitt nye spill i ny trailer

Se den nye Mutant Year Zero-traileren. 

Norske Funcom kunngjorde lanseringsdatoen til sitt nye spill Mutant Year Zero: Road to Eden på Gamescom-messen. Datoen som må merkes av i kalenderen om du sikler på spillet er 4. desember i år, og det kommer altså både til PlayStation 4, Xbox One og Windows.

Datoen kunngjøres i en egen humoristisk trailer som riktignok ikke viser oss noe fra selve spillet, men som derimot blant annet viser oss en grisefødsel og en av spillets bevæpnede villsvin-figurer. Traileren ser du øverst.

Funcom slapp imidlertid en halvtime fra spillet i mars i år, så vi har allerede fått et ganske godt innblikk i hva som venter oss.

XCOM-lignende strategi

Funcom

Mutant Year Zero: Road To Eden er et taktisk strategispill med et kampsystem som ligner mye på det vi kjenner fra XCOM, men har også et stort fokus på historiefortelling, utforskning og snikeelementer.

Historien finner sted etter at en atomkrig har utslettet jorden. Menneskerasen er død, og i stedet flyter det over av mutanter som har utviklet seg fra likene til både dyr og mennesker. Dette premisset forklarer toppbildet: der ser vi anden Dux som holder en armbrøst, det sinte villsvinet som heter Bormin og menneskelignende Selma – som kan gjøre huden om til sten – i midten.

Dette er bare et knippe av personene man kan låse opp underveis i spillet, og alle har ulike mutasjoner. Regelsettet er basert på pen-og-papir-rollespillet Mutan, mer spesifikt den nyeste versjonen som faktisk heter Mutant Year Zero.

Mutant Year Zero: Road To Eden utvikles for ordens skyld ikke av Funcom selv, men av det nye studioet Bearded Ladies, som blant annet består av Payday-designeren Ulf Andersson og et knippe utviklere som har jobbet på Hitman-serien tidligere.

Les også: Nytt spill i The Settlers-serien er på vei »

Siste fra forsiden