Se en halvtime fra Funcoms nye spill

Mutant Year Zero: Road to Eden vises frem i ny video.

I slutten av februar kunngjorde det norske spillstudioet Funcom sitt nye spill Mutant Year Zero: Road to Eden, men slapp kun en liten trailer. I en pressemelding har Funcom imidlertid nå avduket en ny video som gir oss et langt grundigere innblikk i spillet.

Den nye videoen, som du kan se øverst i artikkelen, varer over en halvtime og byr på spilling av spillet og kommentarer rundt mekanikker og funksjoner underveis.

Mutant Year Zero: Road To Eden er et taktisk strategispill med et kampsystem som ligner mye på det vi kjenner fra XCOM, men har også et stort fokus på historiefortelling, utforskning og snikeelementer.

Funcom

Postapokalyptisk

Historien finner sted etter at en atomkrig har utslettet jorden. Menneskerasen er død, og i stedet flyter det over av mutanter som har utviklet seg fra likene til både dyr og mennesker. Dette premisset forklarer toppbildet: der ser vi anden Dux som holder en armbrøst, det sinte villsvinet som heter Bormin og menneskelignende Selma – som kan gjøre huden om til sten – i midten.

Dette er bare et knippe av personene man kan låse opp underveis i spillet, og alle har ulike mutasjoner. Regelsettet er basert på pen-og-papir-rollespillet Mutan, mer spesifikt den nyeste versjonen som faktisk heter Mutant Year Zero.

Mutant Year Zero: Road To Eden utvikles for ordens skyld ikke av Funcom selv, men av det nye studioet Bearded Ladies, som blant annet består av Payday-designeren Ulf Andersson og et knippe utviklere som har jobbet på Hitman-serien tidligere

Spillet kommer ut på PlayStation 4, Xbox One og Windows senere i år, men har ennå ikke fått en endelig slippdato.

I mellomtiden kan man kose seg med Far Cry 5: Nå har vi anmeldt spillet »

Siste fra forsiden