Futuristisk sanntidsstrategi i Meridian: New World

StarCraft-aktig spill laget av én mann.

Meridian: New World er et nytt sanntidsstrategispill i stil med Starcraft, som utvikles av et enmannsstudio ved navn Elder Games. Spillskaper Ede Tarsoly har jobbet med prosjektet i over to år, og håper å få det endelige produktet ferdig i løpet av andre kvartal 2014.

Spillet skal by på en omfattende, historiedrevet enspillerkampanje satt til planeten Meridian. Du spiller kommandøren av den første ekspedisjonen på planeten, og underveis i spillet får du ta valg som former handlingen videre.

I tradisjonell stil må du samle ressurser, bygge base, drive forskning og produsere enheter som du kan sende i kamp. Enhetene dine har ulike spesialegenskaper, og du kan utstyre dem med forskjellige typer våpen for å skreddersy egenskapene deres.

Vinterkrig.

Utvikleren lover at du må tenke strategisk for å lykkes i spillet. Det å bygge en drøss sterke enheter og sende dem samlet mot fienden vil sjeldent fungere. Du får stor frihet til å velge ulike fremgangsmåter, men hva du gjør og hvor mange liv du ofrer i din kamp for herredømme vil påvirke hva resten av mannskapet ditt synes om deg.

Som seg hør og bør for skikkelige PC-spill i disse dager, kommer spillet med rikelig med modifiseringsverktøy. Du vil få tilgang på akkurat de samme kartredigeringssystemene og verktøyene for skripting som utvikleren selv bruker for å lage kampanjen. Det ser ikke ut til at spillet har noen flerspillermodus.

Meridian: New World vil utgis av tyske Headup Games, og vises frem for første gang på spillmessen Gamescom i august. Du kan skjekke den offisielle ModDB-siden for spillet for mer informasjon.

Les også: Anmeldelse av StarCraft II: Heart of the Swarm

Siste fra forsiden