Futuristisk tolkning av klassiske «1984»

I Adrift er året 2084, og Paris står i brann.

George Orwells tidløse klassiker 1984 har blitt en referansebok når det kommer til dystopisk litteratur. Den over 60 år gamle boken er like relevant i dag, der den omhandler stadig aktuelle problemstillinger som overformynderi og en stats intense overvåkning av befolkningen. Svært mange underholdningsprodukter har gjort sin tolkning av den populære romanen, og nå følger en gjeng franskmenn etter.

Slik så det ikke ut sist jeg var i Paris.

Det Paris-baserte spillstudioet DONTNOD jobber nemlig med et science-fiction spill satt i en fremtidig tolkning av hjembyen sin. Året er 2084, en klar referanse til Orwells magnum opus, og spillet bærer den midlertidige tittelen Adrift. IGN har tatt en titt på spillet.

Den sentrale problemstillingen her sentrerer rundt en fiffig dings kalt en «Sensen device». Dette er enkelt og greit en nakkemontert enhet som tar opp minnene til bæreren, og lagrer dem for fremtidig avspilling. Dermed oppstår en intens maktkamp om hvem som skal kontrollere disse minnene, da de er av svært høy verdi.

Utviklerne vil foreløpig ikke utdype konseptet videre. Både sjanger og plattform er fortsatt uvisst. Vi blir likevel lovet kamp, utforsking og gåteløsing. Innpakningen skal for sin del være jordnær, og blottet for utrolige elementer som å skyte tentakkelmonstre eller suse på tvers av galaksen. Adrift skal utgis mot slutten av 2012, og vi regner med å få se mer av spillet i tiden som kommer.

Trailer.

Siste fra forsiden