Gabriel Knight-skaper vil ha deg som abonnent

Jane Jensen gjør en egen vri på folkefinansierte spill.

Etter den enorme suksessen spillskaper Tim Schafer hadde med sitt Kickstarter-prosjekt, popper tilsvarende konsepter opp som paddehatter. Tilsynelatende er det mange som håper å få en bit av folkefinansieringskaka.

Denne gangen er det Gabriel Knight-skaper Jane Jensen som ber om publikums gunst, men den driftige damen gjør rett og slett en egen vri på folkefinansieringskonseptet.

Sesongvarer

Gjennom nettopp Kickstarter ønsker hun og partner Robert Holmes å tilby en abonnementslignende løsning, inspirert av – av alle ting – såkalt «Community Supported Agriculture».

Konseptskisse fra Dark Matter 2. Foto: Pinkerton Road

CSA innebærer at man støtter en lokal bondegård med et gitt sum i måneden, og deretter får en kurv med sesongens produkter. Og nettopp slik har Jensen tenkt at det kan fungere for sitt nystartede spillstudio, Pinkerton Road.

Avhengig av størrelsen på bidraget, ser Jensen for seg at giverne kan velge ett eller flere av spillene som studioet produserer i løpet av «sesongen». Hun kaller det «Community Supported Gaming», eller CSG, og en «sesong» vil vare et helt år.

I løpet av den tiden forventer Jensen at studioet, avhengig av hvilken sum Kickstarter-kampanjen ender opp på, klarer å lage mellom ett til to spill, pluss et barnespill.

Det første spillet, som lages hvis Pinkerton Road får inn 300 000 dollar, er et helt nytt konsept i stil med Gabriel Knight-serien og Gray Matter. Spillet skal lanseres som nedlastbar og kopisperrefri tittel til PC i løpet av mars 2013.

Stem frem din favoritt

Nøyaktig hvilket spill det blir avhenger av hvilket konsept bidragsyterne stemmer for. En avstemning skal holdes mellom 14 og 15 april, og man kan velge mellom Dark Matter 2, en Gabriel Knight-lignende thriller kalt Moebius og et historisk pek-og-klikk-eventyr kalt Anglophile Adventure.

Konseptskisse fra Moebius. Foto: Pinkerton Road

Konseptskisser og flere detaljer om de tre ulike konseptene vises frem via Pinkerton Roads' Kickstarter-side.

Dersom kampanjen samler inn 600 000 dollar eller mer, vil studioet lage nok et PC-spill, som skal slippes rundt juni 2013. Spillet kan enten bli et av de to konseptene som ikke når opp som spill nummer én, eller et helt nytt konsept.

Les også
Anmeldelse: Moebius: Empire Rising

Jane Jensen forteller også at hun svært gjerne skulle likt å lage et nytt Gabriel Knight-spill, men fordi hun ikke eier rettighetene til serien selv, er det foreløpig uklart om det kan bli noe av. Hun håper likevel på at det at de nå har et eget studio, og snart kommer med en ny, egenprodusert tittel vil gjøre det lettere å få tak i rettighetene til Gabriel Knight.

Les også: Tilbakeblikk: Gabriel Knight: Sins of the Fathers
Les også: Anmeldelsen av Gray Matter

Siste fra forsiden