Gallerne må lide i nytt strategispill

I Hegemony Rome: The Rise of Caesar får du legge Europa for dine føtter.

Skaperne av det nyskapende strategispillet Hegemony er tilbake med et nytt spill. Denne gangen flyttes fokus fra oldtidens Hellas til oldtidens Roma, og du får rollen som en romersk konsul i Gallia. Her slår han ned barbarstammene som har truet Romerrikets fred, og legger grunnlaget for sin politiske karriere.

Den romerske konsulen er selvsagt Julius Caesar, og i Hegemony Rome: Rise of Caesar får du ta del i hans reise fra hærfører i nord til keiser i Roma.

Teaser-film fra spillet.

Som sin forgjenger er Hegemony Rome: The Rise of Caesar et sanntidsstrategispill med hvor handlingen foregår over svært store områder samtidig. Du må bygge opp imperiet ditt, og fokus er vel så mye på å skape infrastruktur og sørge for at du har de ressursene du trenger som å overvinne fiendens styrker.

Spillet skilter med større kart enn sin forgjenger, og dekker alt fra sydspissen av Storbritannia til sandstrendene ved Middelhavet. Landskapet i det mørke Europa preges av store skoger og mektige elver, men du kan sette ditt preg på det ved å bygge veier, broer, fort og så videre.

Det å holde forsyningslinjene intakte er fortsatt svært viktig, for uten forsyninger stopper hæren din opp. Heldigvis kan du bruke dette elementet mot fienden, og ved å kutte deres forsyningslinjer kan du sulte dem ut.

Underveis får legionene dine erfaring, som lar deg forbedre dem ved å lære dem nye og viktige egenskaper.

Spillet skilter også med en sandkassemodus der du kan spille gallerne og sparke romerne ut av landområdene dine. Lanseringen av Hegemony Rome: The Rise of Caesar skal finne sted til våren, og spillet kommer kun til PC.

Les også: Anmeldelse: Hegemony: Philip of Macedon

Siste fra forsiden