Gamer.no reiser til E3 i Los Angeles

Det er den tiden på året igjen, hvor alt som kan krype og gå innen spillindustrien reiser til Los Angeles for å delta på E3-messen (Electronic Entertainment Exposition). Og i år som i fjor reiser naturligvis også Gamer.no til USA for å være med på den store begivenheten.

Her kommer utviklere fra hele verden og viser frem det de holder på med akkurat nå, og som vi kan forvente oss lansert i alt fra overskuelig fremtid til flere år fremover i tid. Alle de store aktørene er der med gigantiske reklameoppsett i det velkjente LA Convention Center hvor det hele holder til, og vi pressefolk får lov til å spørre utviklerne gule og grønne slik at dere her hjemme kan lese om alt det nyeste og hotteste - akkurat her på Gamer.no.

Dette er det tiende året E3 arrangeres, og datoen for begivenheten er satt fra 12. til 14. mai. Gamer.no sender i år to journalister som skal dekke hele E3 samt alle pressekonferansene som finner sted før og etter selve messen, der i blant de årlige tilstelningene til Sony, Microsoft og Nintendo. På disse ekstravagante møtene legger selskapene frem sin strategi for fremtiden og avdekker helt nye spillprosjekter, i tillegg til at de avslører litt mer om dem vi allerede vet om.

Vi kommer til å legge særlig vekt på å fremme artiklene på nettstedet vårt i år, og kommer til å gi dere daglige oppdateringer av hva som skjer på E3-messen og pressekonferansene, nyheter, intervjuer og dyptgående rapporter. Vi kommer til å legge ut nye skjermbilder og forhåpentligvis også videosnutter, alt i forsøk på å gjøre Gamer.no til nettstedet akkurat du besøker når du vil vite om hva som skjer på spillfronten fremover. I år stiller vi også med en helt ny E3-seksjon som skal gjøre det enkelt for alle våre lesere å finne alle de E3-aktuelle sakene raskt og smertefritt, og gir oss muligheten til å filtrere ut disse sakene fra det dagligdagse stoffet.

Hva kan vi forvente oss av årets E3? Half-Life 2 kommer garantert til å være til stede i år også, og kanskje har Valve ny informasjon å stille opp med? Vi kan også forvente oss at Electronic Arts godt mulig vil fronte Battlefield 2, et spill de fleste trolig har store forventninger til. Onlinespillene vil utvilsomt være godt representert, med titler slik som EverQuest II, World of WarCraft, The Matrix Online, samt Middle-earth Online som det nå nettopp har blitt sagt er flyttet til en 2005-lansering. Vivendi har også røpet at de kommer til å avsløre en ny tittel på årets E3, men mer informasjon vil de ikke komme med foreløpig. I tillegg er det en rekke "ikke-fullt-så-mainstream"-titler vi gleder oss til å titte på, der i blant S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl.

Og vil Atari fronte det nye Sid Meier-spillet Pirates? Dette er den etterlengtede oppfølgeren til det klassiske piratspillet som trollbandt en hel gamerverden, og siden spillet ble kunngjort på E3 i fjor og ble der tatt i mot med jubel og seiersrop, vil kanskje Meier og Atari følge opp suksessen med oppmøte på årets E3 også? Sikker kan vi aldri være, men det blir i såfall en hyggelig overraskelse, og da vil Atari-standen trolig bli en av de mest besøkte på messen.

LucasArts vil sikkert også ha et godt besøkstall på deres visninger i år. Star Wars: Battlefront er spillet som kan utfordre Electronic Arts sin Battlefield-serie, og er mer eller mindre det samme konseptet overført til det evinnelig populære Star Wars-universet. Det er ikke det eneste spillet basert på franchisen; Republic Commando er enda et Star Wars-spill som virker mer enn lovende. Assosiert med Star Wars finner vi også et produkt som trolig blir frontet i Sony Onlines stand - nemlig ekspansjonen til Star Wars Galaxies, også kjent som Jump to Lightspeed. Lite informasjon er sluppet ut rundt denne brennhete tittelen, og vi håper på å grave litt dypere og finne ut litt mer om akkurat denne godbiten.

I fjor var det lite å oppdrive om Doom III - enda en superoppfølger i en ultrapopulær skytespill-franchise. Det var ingen virkelig stand tilgjengelig, kun en videoskjerm som viste en repeterende film fra spillet. Vil id Software ha mer å tilby på årets messe? Doom-guruen John Carmack skal være der, men så vidt vi vet er det kun for å holde en forelesning for spesielt interesserte. Vi krysser fingrene og håper at vi vil finne mer stoff om Doom III slik at vi kan gi det videre til våre lesere.

Pass på å besøke Gamer.no daglig i tiden under og etter 12. til 14. mai i år, og vi skal gjøre vårt absolutt beste med å formidle mengder av daglige oppdateringer fra årets spillbegivenhet nummer én, direkte fra Los Angeles!

Siste fra forsiden