Gamespot svarer på tiltale

Den velkjente spilljournalisten Jeff Gerstmann har forlatt Gamespot, og ryktene melder om snusk rundt hans avgang.

De siste dagene har det gått rykter på nettet om at Gamespot-journalist Jeff Gerstmann fikk sparken etter å ha gitt Eidos-spillet Kane & Lynch: Dead Men karakteren 6.0 av 10 i en anmeldelse.

Jeff Gerstmann er ferdig i Gamespot. Foto: Gamespot.

Grunnen til at Gamespot-eier CNET skal ha kvittet seg meg Gerstmann, skal ha vært at Eidos truet med å trekke en større annonsekampanje om journalisten ikke ble fjernet.

Nå tar CNET bladet fra munnen, og avviser at dette er tilfellet – selv om de ikke kan oppgi grunnen til at Gerstmann måtte forlate det populære nettstedet.

– Verken CNET eller Gamespot har noen gang latt annonsørene påvirke redaksjonelt innhold. Det som skrives i mediene er grunnløst og usant. Jeffs avgang kommer som følge av interne årsaker og ikke fordi man har blitt presset av en annonsør, sier CNETs Greg Brannan til Gamespot .

Gerstmann får skryt fra sine kolleger, og det er tydelig at den populære journalisten vil bli savnet hos redaksjonen.

– Jeff var helt sentral i Gamespots utvikling, og han har skrevet hundrevis av sniktitter og omtaler. Redaksjonen ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Richard Torres, sjef for sniktitter og events i Gamespot.

Siste fra forsiden