Gi svenskekongen bank i nytt strategispill

Gustav II Adolf er en av militærstrategene vi får bryne oss på i Pike and Shot.

Slitherine

Førstkommende fredag, 17. oktober, lanseres strategispillet Pike and Shot. Det er et turbasert spill satt til flere europeiske kriger under det 16. og 17. århundret. Felles for dem alle er at de ble preget av infanteri som brukte en blanding av spyd (eller pik) og tidlige skytevåpen (arkebuser og musketter).

Tre kriger i samme spill

Man kan sette opp fantasislag også. (bilde: Slitherine).

Spillet tar blant annet med de italienske kriger, tredveårskrigen og den engelske borgerkrigen. Det var i tredveårskrigen at Sverige var en av de stridende partene – under ledelse av kong Gustav II Adolf invaderte de det tysk-romerske riket og oppnådde betydelig militær fremgang på kontinentet.

Pike and Shot skilter med tre kampanjer, hver med ti historiske slag, og støtter både enspiller og flerspiller. I tillegg til de forhåndsskapte slagene kan du ta kontroll over historisk korrekte hærer i dataskapte miljøer.

Utgiver Slitherine beskriver spillet som lett å lære, men vanskelig å mestre. Det har fem forskjellige vanskelighetsgrader, og skilter ifølge dem med smarte datamotstandere skreddersydd den historiske taktiske situasjonen. Den visuelle stilen skal være inspirert av malerier fra den aktuelle tidsepoken.

Pike and Shot er et av mange turbaserte strategispill på vei til markedet, og hvis du vil ha mer kompleksitet kan du for eksempel ta en titt på Gary Grigsby's War in the West. Om du heller foretrekker sanntidsbaserte spill kan du jo følge litt med på Call to Arms, eller Blitzkrieg 3.

Siste fra forsiden