Gigantisk spillsalg på Steam

Her er noen anbefalte spill som du kan sikre deg til kraftig reduserte priser.

Steam har sparket i gang et nytt storsalg som varer frem til 1. desember. I motsetning til tidligere er det denne gangen ingen daglige spesialtilbud, så prisene du ser nå er de samme som vil gjelde helt til salget avsluttes.

I skrivende stund er nesten 9000 spill på tilbud, et antall det selvfølgelig er umulig å få skikkelig oversikt over. For å gjøre det hele litt enklere har vi plukket ut ti spill vi kan anbefale, som alle koster mellom 28 og 325 kroner.

The Witcher 3

The Witcher 3.
CD Projekt RED

The Witcher 3 er et historiedrevet rollespill satt til en stor og åpen verden. I rollen som Geralt of Rivia må du bekjempe monstre og navigere flere vanskelige valg mens du leter etter ungjenta Ciri.

– Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver eneste sving, og man vet aldri hva som venter i landsbyen litt lenger ned langs veien. […] Kampsystemet, som i de tidligere spillene i serien ikke har vært veldig bra, er kraftig forbedret. Animasjonene kjennes ikke like stive, og det er lettere å kontrollere hvor og mot hvem Geralt svinger sverdene og slynger magien sin, skrev vår anmelder.

Pris på Steam nå: 200 kroner
Sjekk beste pris på The Witcher 3 i andre nettbutikker »

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V.
Rockstar

I sandkassespillet Grand Theft Auto V styrer du de tre figurene Michael, Franklin og Trevor på en farlig ferd gjennom gatene i Los Santos, der de stadig kommer i vanskeligheter med byens kriminelle underverden.

– Rockstar lager mange produkter som blir til gull, og med PC-utgaven av Grand Theft Auto V har de kanskje gjort produktet sitt til en enorm diamant. Det hele er så gjennomført og finpusset at man nesten ikke tror at det var samme utvikler som stod bak PC-utgaven av Grand Theft Auto IV, lød vår anmeldelse.

Pris på Steam nå: 323 kroner
Sjekk beste pris på Grand Theft Auto V i andre nettbutikker »

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
Konami
Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Etter ni år i koma våkner Snake, også kjent som Big Boss, til en verden preget av den kalde krigen. Drevet av hevn etablerer han en ny privat hær og vender tilbake til slagmarken på jakt etter sine fiender.

– Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er et fantastisk spill. Det endrer formelen man har blitt kjent med fra de tidligere spillene i serien radikalt, og treffer på nær sagt alle punkter. Dette er et perfekt farvel til en legendarisk spillserie, mente vår anmelder.

Pris på Steam nå: 300 kroner
Sjekk beste pris på Metal Gear Solid V i andre nettbutikker »

Project CARS

Project CARS.
Bandai Namco

Den folkefinansierte bilsimulatoren Project CARS byr på et hav av biler og racingmoduser og lar deg skreddersy din egen opplevelse. Spillet byr på en realistisk kjørefølelse og et detaljrikt utseende.

– Project CARS er massivt, griselekkert, realistisk og relativt greit å komme i gang med. Det er få, om noen, spill fra denne siden av årtusenskiftet som har formidlet følelsen av å virkelig ta del i en løpshelg like godt, konkluderte vår anmelder.

Pris på Steam nå: 170 kroner
Sjekk beste pris på Project Cars i andre nettbutikker »

Saints Row IV

Saints Row IV.
Deep Silver

I actionspillet Saints Row IV trer du inn i rollen som USAs president, som må redde jorda fra romvesenet Zinyak. I en åpen verden full av galskap må du ta i bruk et helsprøtt utvalg av våpen for å beseire alle fiendene dine.

– Det er ret tog slett innmari kult å løpe rundt I byen, ikledd Elvis-kostyme og hestehodehatt med en dildo og dubstepvåpen, legge alle hemninger igjen og bare la kaoset og moroa begynne. Det er ikke et moralsk riktig spill, men det prøver det heller ikke å være, sa vår anmelder.

Pris på Steam nå: 30 kroner
Sjekk beste pris på Saints Row IV i andre nettbutikker »

Legend of Grimrock II

Legend of Grimrock II.
Almost Human

Legend of Grimrock II er et rollespill i førsteperson med fokus på utforskning, kamp og hjernetrim. Spillet fungerer i stor grad som et brettspill, der du beveger opptil fire eventyrere omtrent som brikker på et spillbrett bygd opp av ruter.

– Legend of Grimrock II er et glimrende rollespill. Det er en helt annen type spill enn så godt som alle de andre populære spillene i sjangeren i dag, og minner derfor ikke særlig mye om verken storproduksjoner som Dragon Age eller de mer tradisjonelle rollespillene som har hatt suksess på for eksempel Kickstarter. Det er noe helt eget, samtidig som det bør appellere til alle som liker utforsking, gåter, karakterutvikling og taktisk kamp, kommenterte vår anmelder.

Pris på Steam nå: 34 kroner
Sjekk beste pris på Legend of Grimrock II i andre nettbutikker »

Europa Universalis IV

Europa Universalis IV.
Paradox

I strategispillet Europa Universalis IV tar du kontroll over en nasjon som du sakte, men sikkert bygger opp til et stort imperium. Avhengig av hvilken nasjon du velger får du ulike mål og oppgaver som du må utføre.

– Paradox har nærmest oppfunnet en egen sjanger – storstrategi. Denne hersker de med stødig hånd, og Europa Universalis IV står støtt på det fundamentet som de svenske utviklerne har bygget opp. Fokuset på historiske fakta og valgfrihet for spilleren gjør at dette spillet må anbefales til alle som liker strategi, var dommen fra vår anmelder.

Pris på Steam nå: 67 kroner
Sjekk beste pris på Europa Universalis IV i andre nettbutikker »

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim.
Bethesda

Rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim plasserer deg i en åpen verden truet av borgerkrig og livsfarlige drager. Heldigvis for deg er du en såkalt Dragonborn, en person med drageblod i årene, som kan lære seg egenskapene til de flyvende beistene.

– Her får du en enorm, variert og svært detaljert verden å boltre deg i, og frihet til å oppleve den akkurat slik du ønsker. Du kan bruke time etter time på å utforske miljøene uten noe annet mål enn å ha det moro, og du kan bruke hele kvelder på sideoppdrag som er fullstendig irrelevante for hovedhistorien. Ikke bare det, men de skandinavisk-inspirerte miljøene er ofte slående vakre og fulle av levende detaljer. Det er en fryd å reise rundt i Skyrims verden, skrøt vår anmelder.

Pris på Steam nå: 35 kroner
Sjekk beste pris for The Elder Scrolls V: Skyrim i andre nettbutikker »

FTL: Faster Than Light

FTL: Faster Than Light.

I FTL: Faster Than Light bygger du ditt eget romskip, fyller det med din egen besetning og legger ut på en livsfarlig reise gjennom verdensrommet. Her blandes både strategi- og rollespillelementer.

– Opplevelsen i seg selv er fantastisk. Konseptet er genialt; utførelsen like bra. Det er en utrolig følelse å reise om bord i et romskip, mens man tar vare på mannskap og systemer og samtidig manøvrerer de mange utfordringene. Det er merkverdig autentisk og unektelig spennende, fortalte vår anmelder.

Pris på Steam nå: 28 kroner
Sjekk beste pris for FTL i andre nettbutikker »

Dark Souls II

Dark Souls II.
From Software

Rollespillet Dark Souls II plukker opp der forgjengeren slapp, med intense kamper i en verden der alt og alle vil deg til livs.

– Vanskelighetsgraden er til tider ekstrem, men kampsystemet er så finjustert at det er en fryd å hoppe unna store sverd og fæle fiender. Dark Souls II er et spill som hele tiden utfordrer deg som spiller, og det er helt opp til deg hvordan du vil møte den utfordringen, forklarte vår anmelder.

Pris på Steam nå: 135 kroner
Sjekk beste pris på Dark Souls II i andre nettbutikker »

The Walking Dead: Season Two

The Walking Dead: Season Two.
Telltale Games

Sesong to av The Walking Dead-eventyret fortsetter historien om ungjenta Clementine. I en verden fylt til randen av vandøde er hun nødt til å ta vare på seg selv og gjøre vanskelige valg for å overleve.

– Historien er følelsesladd og intens, med et manus som faktisk klarer å forbli forutsigbart stort sett gjennom det hele. Et vidt register av godt realiserte og menneskelige figurer står i førersetet, og det er forholdet mellom disse og Clementine (altså deg) som driver opplevelsen, var konklusjonen fra vår anmelder.

Pris på Steam nå: 42 kroner
Sjekk beste pris på The Walking Dead: Season Two i andre nettbutikker »

Det er verdt å nevne at den første The Walking Dead-sesongen også er på tilbud, til 42,50 kroner.

Mye annet å velge mellom

Om ingen av spillene over faller i smak er det selvfølgelig mer enn nok å velge mellom. Blant tilbudsspillene er Counter-Strike: Global Offensive, Fallout-spillene, Borderlands-spillene, Cities: Skylines, Bioshock-spillene, Pillars of Eternity og enda mange til. Hvis du vil ha flere tips kan du besøke vår kuratorside på Steam.

Valves nettbutikk er heller ikke den eneste som holder salg for tiden. I forbindelse med «Black Friday», 27. november, kan du finne mange flere tilbud hos blant annet GOG.com, Origin, Ubisoft Store og andre.

Som alltid med disse salgene er faren stor for å bruke mer penger enn man helst bør, så det gjelder å handle klokt.

Har du noen tips til anbefalte spill til sterkt redusert pris? Del med leserne i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden