Gir ut den problematiske Fez-patchen igjen

Det blir for dyrt for Polytron å lage en ny og bedre patch.

Da Xbox Live Arcade-spillet Fez ble lansert i april var det langt fra feilfritt. Spillere meldte om at spillet plutselig kunne låse seg, bildefrekvensproblemer og annet rusk. Utvikleren Polytron lå ikke på latsiden, og begynte straks arbeidet på en oppdatering som skulle fjerne problemene. Oppdateringen ble sluppet mot slutten av juni.

Problemet var bare at denne oppdateringen introduserte et nytt problem, der mange lagringsfiler ble regnet som korrupt etter å ha lastet ned oppdateringen. Polytron beklaget, Microsoft trakk oppdateringen, og spillerne ble lovet at noe skulle gjøres innen to måneder.

Slipper oppdateringen igjen

Vel, nå har Polytron sluppet den problematiske oppdateringen enda en gang. Ingenting er forandret fra sist, og problemet med korrupte lagringsfiler vedvarer. Dette melder Eurogamer.

Fez høstet gode omtaler da det kom i april.

I blogginnlegget forklarer Polytron hvorfor det er uaktuelt å lage en ny oppdatering for å fikse problemet:

– Microsoft krever flere titusener av dollar [40 000 dollar, eller om lag 250 000 norske kroner, journ. anm.] for å godkjenne spillet på nytt. Lagringsfilproblemet rammer mindre enn én prosent av spillerne. Det er et bedritent valg å gjøre dette basert på disse numrene, men for et lite uavhengig [utviklerstudio som oss] er det meningsløst å betale så mye for å oppdatere spillet, særlig når vi ser på alternativet, står det i blogginnlegget.

Rammer svært få

Videre forsikrer Polytron nok en gang om at korrupsjonsproblemet er noe som rammer ytterst få av spillergruppen, og at nye spillere ikke skal ha noe å frykte.

Den første patchen introduserte nye problemer.

– Vi tror at problemet stort sett rammer folk som hadde fullført, eller nesten fullført spillet. Dersom du ikke har sett det meste av hva Fez byr på, er du sannsynligvis trygg. Feilen oppstår ikke dersom man starter et nytt spill.

Vår anmelder opplevde ikke de store problemene med spillet, men slet litt med bildefrekvensen og noe lastetrøbbel. Han følte likevel at spillet bydde på en så god og engasjerende opplevelse at han greide å overse de små feilene han fant.

Polytron jobber for tiden med to nye spill, men det er ikke kjent når og hvor disse blir å finne. Fez tok hele fem år å lage, så det er ikke sikkert vi får se noe nytt med det første.

Les også: Anmeldelse: Fez Les også: Reis i tid og spill med deg selv

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden