Gizmondo gjør comeback

Nå er det offisielt

Gizmondo skal gjøre et nytt forsøk på det håndholdte spillmarkedet.

Spillbransjen slutter aldri å overraske. Den siste tiden har det gått rykter om at den håndholdte konsollen Gizmondo, hvis eiere gikk konkurs i 2006, skulle gjøre comeback.

Nå kan Eurogamer melde om at disse ryktene stemmer. Den nye prosjektet drives av det britiske elektronikkdesignselskapet Plextek og tidligere sjef for Gizmondo Europe, Carl Freer.

– Det er riktig at konsollen vil komme tilbake. Vi har en del å gjøre, så det vil ta litt tid før noe skjer. Men vi har fått tilbake produktrettighetene fra konkursboet og skal få Gizmondo ut på markedet igjen, sier teknisk sjef i Plextek, Ian Murphy.

Murphy kan fortelle at de tidligere sjefene i Gizmondo stort sett er ute av bildet, og det inkluderer den kontroversielle svensken Stefan Eriksson, som nettopp ble løslatt fra fengsel etter å ha sonet en underslagsdom.

Gizmondo kom på markedet for første gang i mars 2005, men ble altså et offer for store finansielle tap. Murphy har likevel god tro på at konsollen skal lykkes i kampen mot DS og PSP:

– Den eneste grunnen til at Gizmondo ikke ble en suksess sist var at den ikke ble fullstendig introdusert i markedet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om utgivelsestidspunkt, eventuelt nytt design og spill når denne blir tilgjengelig.

Siste fra forsiden