Gjenoppliver «Virtual Reality»

Sony ønsker å gi den futuristiske teknologien en ny vår.

Mange husker nok «Virtual Reality»-farsotten som hersket på nittitallet. 3D-visning av underholdningsprodukter skulle gjøres intimt og virkelighetsnært ved hjelp av briller med innebygde skjermer. Man kunne også benytte andre hjelpemidler, som spesielle hansker og håndkontrollere. Denne typen teknologi benyttes fortsatt i ulik grad, blant annet av militæret, men i spillindustrien må det kunne sies å ha vært en passerende trend.

Les også: Sony satser hardt på 3D-spill

Blir Resistance 3 et av spillene med VR-støtte?

Mike Hocking, en av sjefene for Sonys spillavdeling, er av den oppfatningen at denne teknologien trenger å gjenopplives. Han bekrefter ovenfor Develop at den japanske teknologibautaen jobber med «Virtual Reality»-teknologi til PlayStation 3 i skrivende stund.

De ønsker å forsøke å gjøre tredimensjonal spilling dypere ved hjelp av briller med innebygde OLED-skjermer – én for hvert øye. Med tiden ønsker de å flette inn støtte for hodesøking, slik at maskinen oppfatter hvordan man beveger på seg. Dette er likevel under utvikling, og for øyeblikket beskriver de brillene som en hodemontert skjerm.

Les også: Unik flerspiller i 3D fra Sony

Teknologien blir selvsagt forsøkt anvendt til flere av Sonys prosjekter, og Hocking forteller nettstedet at de har prøvd den i en rekke spill. Ja, det inkluderer selvsagt førstepersons skytespill også. Det er jo få sjangere som spiller sånn på innlevelse som akkurat denne.

Siste fra forsiden