Gjensyn med helvete

Nordic Games har kunngjort Painkiller: Hell & Damnation.

De mindre utgiverne har holdt seg rimelig tause så langt under E3 – sannsynligvis av frykt for å bli overdøvet av større aktører. Men det er i alle fall liv i svenske Nordic Games, som har kunngjort Painkiller: Hell & Damnation. Dette er et førstepersons skytespill som benytter seg av Unreal Engine 3, og målet skal være å gjenskape stemningen og den hardbarkede spillmekanikken fra det første Painkiller, som kom i 2004.

Utvikleren denne gangen er The Farm 51, som i sin tid ble dannet av en gjeng veteraner fra Painkiller-skaperen People Can Fly. De har blant annet stått for skytespillet Necrovision.

Jada, jada, snart er du død du også.

Som i originalen loves vi lynrask spillflyt og enorme sjefsfiender. Flerspiller skal også være i fokus denne gangen, uten at Nordic Games vil ut med særlig mange detaljer.

– Vi er stolte av den skinnende flotte grafikken, men det vi virkelig setter pris på er hvordan utviklerne har gjort spilleregenskaper til det viktigste elementet i spillet. I tillegg til enspillerkampanjen har vi også lagt svært stor vekt på spillets flerspillerkomponent, sier Reinhard Pollice fra Nordic Games i en pressemelding.

Painkiller-seriens tidligere utgiver, JoWooD, gjorde en rekke mer eller mindre vellykkede forsøk på å holde den i live ved hjelp av lavbudsjettsproduksjoner. Det blir spennende å se om Nordic Games har den økonomiske viljen som skal til for å lage et konkurransedyktig førstepersons skytespill i 2012.

Det er ikke kjent hvilke plattformer Painkiller: Hell & Damnation kommer til, men sjansene er minimale for at PC ikke er en av dem. Noen utgivelsesdato har vi heller ikke.

Les også: Ny eier for Game i Norge
Les også: Anmeldelse: Painkiller Overdose

Siste fra forsiden