Glimt fra L.A. Noire-skaperens neste spill

Whore of the Orient utvikles til Xbox 720, PlayStation 4 og PC.

Team Bondi, studioet bak storspillet L.A. Noire har vært gjennom både oppturer og nedturer den siste tiden. Til tross for at den film noir-inspirerte detektivhistorien solgte over fem millioner eksemplarer, og ble godt mottatt av spillpressen, var det kroken på døra grunnet økonomi og arbeidsvilkår.

Bildet som lå på Team Bondis nettside i går. (Skjermbilde: PC Gamer).
L.A. Noire foregikk i Los Angeles på 40-tallet.

I etterkant har flere av de ansatte hos Team Bondi gått over til KMM Interactive, som ledes av Brendan McNamara, hjernen bak L. A. Noire.

Torsdag kveld fikk vi et første glimt av det neste spillet til australieren. På nettstedet til Team Bondi fikk vi se et bakgrunnsfoto med litt informasjon om Whore of the Orient. Nettsiden er nå endret, og innholdet er fjernet.

Kryptisk tekst

Det stod veldig lite konkret om spillet, annet enn at det skal utvikles til neste generasjons konsoll og PC. I tillegg fikk vi en beskrivelse av settingen i spillet:

– Shanghai, 1936. Orientens hore, Østens Paris. Den mest korrupte og dekadente by på planeten, hvor alt kan skaffes eller gjøres for den rette prisen.

Tidligere har McNamara uttalt at de skal ta for seg en av det tyvende århundret «greatest untold stories». Østens Paris er et uttrykk tidligere brukt på Shanghai, så det er liten tvil om at denne byen spiller en sentral rolle i Whore of the Orient.

Nettsiden fortsatte:

– Lekegrind for vestlige makter som grådig utnytter de kinesiske massene. Smeltedigelen for kinesisk nasjonalisme, der Kuomintang hensynsløst prøver å undertrykke kommunismen og arbeiderbevegelsen.

Kuomintang er et politisk parti i Kina, som var tungt innblandet i Shanghai-massakren i 1927, der flere hundre mennesker ble drept.

Det ble ikke gitt flere detaljer rundt spillet, men både L.A. Noire og The Getaway ble hyppig nevnt på hjemmesiden. Dette er de to foregående spillene fra Brendan McNamara og hans team. Det er derfor ikke utenkelig at vi kan vente oss noe i samme bane.

Det er forøvrig Rockstar som sitter på rettighetene til en eventuell direkte oppfølger til L.A. Noire.

Les mer: Anmeldelse: L.A. Noire
Les mer: L.A. Noire-skaperen jobber på nytt spill

Siste fra forsiden