Gran Turismo 6 kommer før jul

Sonys neste storspill er bekreftet med detaljer, bilder og video.

Ryktene om en Gran Turismo 6-avsløring i løpet av dagen viste seg å stemme. Sony Computer Entertainment har nå gitt ut de første detaljene om det kommende spillet, i forbindelse med en feiring av seriens femtenårsjubileum på den britiske Silverstone-banen.

Hele 1200 biler

Gran Turismo 6 kommer til PlayStation 3 før jul. Spillet vil inneholde alle bilene og banene fra Gran Turismo 5, og utvikler Polyphony Digital har også lagt til en rekke nye modeller. Totalt får vi tilgang på hele 1200 biler ved lansering, og de nye modellene inkluderer både historiske biler, ordinære gatebiler og topptrimmede racerbiler. Du kan selvsagt også kjøpe tusenvis av aerodynamiske deler og spesialhjul til bilene i garasjen din. Du får også rike muligheter til å skreddersy bilene dine.

Vi loves også syv nye baner. Dermed får vi 33 forskjellige baner å kjøre på, totalt med 71 variasjoner (hvorav 19 er nye). En av banene er nettopp den klassiske Silverstone-banen, som aldri tidligere har vært med i noe Gran Turismo-spill. En annen er en veistrekning i spanske Andalucía, hvor banen omkranses av flott natur.

Flere baner vil gis ut etter lansering, og i tillegg får spillet et forbedret redigeringsverktøy som lar deg skape nye baner i store omgivelser.

– Det er utrolig å tenke på at det er femten år siden vi først lanserte Gran Turismo. Ting har endret seg stort siden da, og nå vil Gran Turismo 6 være en videre utvikling av drømmen min. Vi er glade for å kunne levere GT6 til PlayStation 3, siden vi har et svært lojalt miljø på den plattformen, sier seriens hovedmann, Kazunori Yamauchi.

Les også
Anmeldelse: Gran Turismo 6

Han fortsetter ved å understreke at lanseringen bare er begynnelsen for det kommende spillet:

– Vi har gjort spillet fleksibelt og utvidbart, og har tenkt å gjøre mange videreutviklinger i tiden som kommer. Jeg er meget fornøyd med det nye spillet og alle tilleggene, men lanseringen blir bare begynnelsen for GT6. Spillet kommer til å fortsette å utvikle seg gjennom levetiden. Jeg har allerede mange ideer for ting jeg har lyst til å utrette i de neste 15 årene med Gran Turismo.

Ny motor og mer realisme

Ifølge pressemeldingen vil spillet kjøre på en ny motor, som skal forbedre ytelsen samtidig som den tilbyr mer fleksibilitet for ekstrainnhold. Det skrytes av at spillet skal være mer autentisk enn sine forgjengere, med en ny fysikkmotor, nye modeller for fjæringer og dekk, og en ny aerodynamisk modell. Et nytt brukergrensesnitt og raskere lastetider loves også.

Pressemeldingen forklarer i tillegg at spillet nå kan kobles til andre enheter, inkludert PC-er, smarttelefoner og nettbrett, og har nye og bedre sosiale funksjoner. Sony vil også lansere en egen mobilversjon av spillet, men de har ikke gått i detalj om denne. En web-applikasjon, som skal gi deg tilgang på miljøet rundt spillet, vil også lanseres.

Sony har også en ny konsoll på trappene, og mange stusser nok litt over at de ikke har annonsert noen utgave for den. Nettstedet IGN har spurt Yamauchi om en versjon for PlayStation 4, og dette var svaret de fikk:

– Vi har faktisk en PlayStation 4-versjon i tankene, men for denne julesesongen tenkte vi det var best å lansere spillet på PlayStation 3.

Yamauchi forklarer videre at han ser på PlayStation 4-versjonen som en naturlig del av videreutviklingen av spillet, og at det sannsynligvis blir mulig for brukere å overføre lagrefilene sine fra PlayStation 3 til den nye konsollen. Det virker altså sannsynlig at PlayStation 4-versjonen lanseres i 2014.

Se flere bilder fra Gran Turismo 6

 

Les også: Anmeldelse: Gran Turismo 5

Siste fra forsiden