Gran Turismo Sport er omsider klart for lansering

Det lekre bilspillet kommer i oktober.

Etter langt om lenge og lengre enn langt ser det ut til at Gran Turismo Sport omsider nærmer seg lansering. Via den offisielle PlayStation-bloggen skriver Kazunori Yamauchi. president i utviklerstudioet Polyphony Digital, at bilspillets endelige slippdato er satt til 18. oktober i år.

Gran Turismo Sport har fått en ny slippdato.
Polyphony Digital

Det nyeste innslaget i Gran Turismo-serien ble opprinnelig annonsert i 2015, og skulle den gang lanseres året etter. I fjor sommer ble det plutselig utsatt på ubestemt tid, men under årets E3-messe lovte Sony å slippe spillet innen utgangen av 2017.

Det ser det altså ut til at selskapet vil holde seg til.

Første på PlayStation 4

Gran Turismo Sport markerer bilspillseriens inntog på PlayStation 4, etter at forgjengeren – Gran Turismo 6 – ble gitt ut på PlayStation 3 i 2013. Selv om spillet ikke føyer seg i rekken med nummererte spill skal det være langt mer enn bare et sidesprang, og Yamauchi har tidligere uttalt at det like gjerne kunne ha hett Gran Turismo 7.

Vi tok en liten titt på spillet i fjor. Den gang påpekte vår skribent flere mangler, samt teknisk smågrums som bildefrekvens og synsrekkevidde. Det var imidlertid noen måneder før Polyphony besluttet å gå tilbake til tegnebrettet, så fans får håpe at utvikleren har rukket å polere på opplevelsen siden den gang.

I månedene frem mot lansering vil Polyphony gradvis avsløre ytterligere detaljer om spillet. Blant annet kan vi vente oss mer informasjon om hva som inkluderes i spillet, som for eksempel kampanjemodusen, diverse kreative verktøy og selvfølgelig alle bilene og banene vi skal få leke oss med.

Gran Turismo Sport kommer utelukkende til PlayStation 4.

Microsoft har også et nytt bilspill på vei.
Forza Motorsport 7 kommer i oktober »

Siste fra forsiden