Grand Theft Auto Online blir et separat spill

Rockstar har avslørt detaljer og en video med spillscener.

Rockstar Games er eksperter på å hause opp stemningen rundt deres kommende spill, og da de for et par dager siden annonserte at de ville kunngjøre «GTA Online» i dag ble det raskt det store samtaleemnet på nettet. Var det et nytt spill, eller kun en flerspillerkomponent for Grand Theft Auto V?

Nå er annonseringen her. Grand Theft Auto Online skal være en dynamisk og vedvarende onlineverden for 16 spillere. I starten vil spillet dele spillfunksjonalitet, geografi og mekanismer med Grand Theft Auto V, men i tiden som følger vil det utvides med nytt innhold skapt av både Rockstar Games og Grand Theft Auto-miljøet.

Basert på Grand Theft Auto V, men et separat spill

Spillet skal ifølge Rockstar Games ta de grunnleggende Grand Theft Auto-konseptene som frihet, tilfeldige hendelser og oppdragsbasert spilldesign, og gjøre dem tilgjengelig for flere spillere. Spillerne kan utforske alene eller med venner, og samarbeide for å fullføre oppdrag eller konkurrere i mer tradisjonelle aktiviteter.

Gigantisk sandkasse.
Rockstar

Figurene kan skreddersys, og vil gradvis forbedres underveis som de tar del i oppdrag og så videre. De kan også kjøpe eiendommer, modifisere egne biler og så videre.

Moro i lufta.

Aktiveres to uker etter Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto vil følge gratis med alle kopier av Grand Theft Auto V, og lanseres 1. oktober. Det er to uker etter at Grand Theft Auto V kommer i salg, 17. september.

Og under vann.

Spillet finner sted i den Los Angeles-inspirerte byen Los Santos. Rockstar hevder at spillere vil kunne boltre seg fritt i området, som skal være større enn områdene Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV og Red Dead Redemption sammenlagt.

Villmarken får vi også besøke.

Tre hovedpersoner i Grand Theft Auto V

I enspillerdelen til Grand Theft Auto V får vi stifte bekjentskap med tre hovepersoner: Michael, Trevor og Franklin. Michael er en pensjonert bankraner som er skuffet med tilværelsen etter karriéreslutten, mens kompisen Trevor fremdeles lever det glade bankranerlivet. Den siste hovedpersonen, Franklin, er en eksentrisk svindler og gjeldsinnkrever i tjueårene. Underveis i urbaneposet skal spilleren kunne skifte fritt mellom de tre hovedpersonene.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Du kan se en presentasjon av Grand Theft Auto Online under artikkelen. Du kan lese en sniktitt hos Computer & Video Games.

Grand Theft Auto Online kommer, i likhet med Grand Theft Auto V, i utgangspunktet til Xbox 360 og PlayStation 3.

Les også: Grand Theft Auto V-traileren gir Hideo Kojima prestasjonsangst
Les også: Podkast – En av de mest kontroversielle seriene noensinne

Slik blir Grand Theft Auto Online.

Siste fra forsiden