Grand Theft Auto V har tre hovedpersoner

Er større enn GTA IV, Red Dead Redemption og GTA: San Andreas sammenlagt.

Torsdag kveld slapp det amerikanske spillbladet Game Informer sin etterlengtede Grand Theft Auto V-artikkel i en digital utgave av desemberbladet, der de beskriver drøssevis av detaljer om neste års sandkassespill.

Større enn tre tidligere spill sammenlagt

Artikkelens mest spennende punkt er nok at Rockstar hevder at Los Santos-området i det nye spillet vil være større enn områdene Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV og Red Dead Redemption – sammenlagt. Anslaget gjelder dersom man legger sammen alle inne- og uteområder i det nye spillet. Det skal være mye å utforske, både i lengde og bredde – for eksempel skal det være mulig å utforske bunnen av sjøen.

Utforsk den massive verdenen. (Bilde: Game Informer / Rockstar)

Du vil også få utforske villmark, en militærbase, strandområder, vingårder og et stort fjell kalt Mt. Chiliad.

Tre hovedpersoner

Den andre store nyheten er at vi ikke får én, men hele tre hovedpersoner å forholde oss til. Michael, Trevor og Franklin. Det var visstnok den pensjonerte bankraneren Michael som snakket over den første Grand Theft Auto V-traileren fra i fjor høst. Michaels gode venn Trevor er helt annerledes, en røff person i førtiårene som ikke er tung å be når man trenger hjelp til et ran. Den siste hovedpersonen, Franklin, er en svindler og en innkrever i tjueårene.

Spilleren skal når som helst kunne skifte fra figur til figur, så lenge man ikke er midt i et oppdrag. De tre skal av og til jobbe sammen på enkelte oppdrag, og da skal spilleren også kunne skifte mellom de tre.

Stift bekjentskap med Trevor. (Bilde: Game Informer / Rockstar)

På mange måter skal dette være et resultat av erfaringene Rockstar har gjort seg opp etter Grand Theft Auto IV-episodene, der du fikk spille to helt forskjellige figurer. Tanken var da å gjøre Grand Theft Auto V nesten som episoder på samme måte. Målet med de tre unike figurene skal være å prøve å adressere den narrative dissonansen mange føler mellom det som skjer i historien og det spilleren foretar seg.

Snakker ikke om flerspiller enda

Rockstar holder fremdeles kortene tett til brystet når det kommer til flerspillerdelen. Det eneste vi vet for sikkert er at gjeng-infrastrukturen fra Max Payne 3, som lar deg bande deg sammen med venner for å oppnå bonuser, også kommer til å være til stede i Grand Theft Auto V.

Rockstar kommer også til å slippe en flunkende ny trailer fra spillet den 14. november.

Les også: Grand Theft Auto V kjem til våren Les også: Dette er Grand Theft Auto V

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V
Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden