Grand Theft Auto V håvet inn 4,7 milliarder kroner på én dag

Ligger godt an til å slå salgsrekord.

Ifølge en pressemelding fra Grand Theft Auto V-utgiver Take-Two estimerer de at spillet tjente nesten 4,8 milliarder kroner etter én dag i salg. Sidestilt med forgjenger Grand Theft Auto IVs 1,8 milliarder kroner etter første dag er dette en svært imponerende bragd.

Rockstar ligger dermed godt an til å slå en rekord etter knallsalget. I fjor karet nemlig Call of Duty: Black Ops 2 til seg 1 milliard dollar, nesten 6 milliarder kroner, etter femten dager i salg. Halvparten av Activision-spillets rekordtall ble sanket inn på første dag i salg.

Penger.

Overskudd

Dermed er det lite trolig at Rockstar taper på megainvesteringen. I forrige uke kunne vi nemlig melde om at Grand Theft Auto V skal ha kostet 1,6 milliarder kroner å utvikle, medregnet markedsføringsbudsjettet.

Grand Theft Auto V ble sluppet 17. september til Xbox 360 og PlayStation 3. Et samlet norsk og internasjonalt kritikerkorps har slengt toppkarakterer etter storspillet i løpet av uken, og har hatt svært mye godt å si om Rockstars nyeste tumleplass.

– Nytolkingen av San Andreas har klatret seg til toppsjiktet over tumleplasser i spillmediet. Der massive verdener ofte druknes i halv-labre gjøremål og kvapsete mekanikker, har Rockstar greid å presse inn så mye godt i denne pakken at jeg ikke ser for meg at jeg blir lei med det første, skrev vi i vår anmeldelse.

Les også: Slik er Grand Theft Auto V-kartet Les også: Du bør ikke installere GTA V-spilldisken

Siste fra forsiden