Grand Theft Auto V slippes til PlayStation 4 og Xbox One i november

Men Windows-spillerne må vente til over nyttår.

2K Games

Rockstar har sendt ut en pressemelding der de forteller at Grand Theft Auto V kommer til PlayStation 4 og Xbox One 18. november. Foretrekker du derimot å kose deg med spillet på Windows må du vente helt til 27. januar 2015, altså to måneder senere.

Grand Theft Auto V så allerede bra ut.

Det er ganske selvfølgelig at de nye utgavene vil ta sikte på å se bedre ut, og Rockstar trekker frem høyere oppløsning og at man kan se lengre enn i de foregående utgavene som konkrete forbedringer. Vi tør håpe på en litt jevnere bildefrekvens også, selv om det ikke nevnes eksplisitt i pressemeldingen.

Nederst i artikkelen får du se en spitter ny trailer som viser hvordan spillet ser ut på de nye versjonene.

Vilt, våpen og vogner

Den økte maskinkraften gjør også at byen vil kunne befolkes av tettere trafikk. Disse bilene vil få oppleve forbedrede væreffekter. Et nytt system for å tegne planter trekkes også frem som en forbedring – likeså systemer som skal vise skade på kjøretøy.

Det er ingen tvil om at Grand Theft Auto V er en favoritt hos mange.

Apropos kjøretøy loves det at det skal lempes inn flere enn det Xbox 360- og PlayStation 3-utgavene har å by på. Våpenarsenalet utvides også, og flere aktiviteter og oppdrag – slik som mer fotografering av viltlivet og nye skyteutfordringer – gjør nok sitt for å sørge for at det allerede tettpakkede spillet har enda mer innhold å by på.

Og skulle du ha hørt deg lei på radiokanalene allerede kan du sikkert dra nytte av over 100 nye sanger på de 17 radiostasjonene du hører på mens du suser landeveis.

Trivdes du best i nettdelen Grand Theft Auto Online er det verdt å nevne at flere kan spille sammen i de nye utgavene, med opp til 30 samtidige spillere på PlayStation 4 og Xbox One. Dette er nesten en dobling, sammenlignet med de 16 spillerne det var plass til på PlayStation 3 og Xbox 360-utgavene. Hvor mange Windows-spillere det blir plass til sier Rockstar ingenting om.

Alt av innhold som har blitt lansert til de forrige utgavene er selvfølgelig en del av den nye pakken. Du kan også – slik Rockstar fortalte på E3-messen – overføre progresjon fra Grand Theft Auto Online-delen på de gamle konsollene til de nye versjonene, uavhengig av om du spilte på PlayStation 3 eller Xbox 360.

Nok nytt?

For de som har holdt av med å spille ett av 2013s beste spill nettopp i påvente av utgavene til de nye konsollene eller Windows, er dette selvfølgelig en god nyhet. Det blir likevel spennende å se om Rockstar polerer nyutgavene nok til at de utallige spillerne på Xbox 360 og PlayStation 3 gidder å grave frem kjøpssummen fra lommeboka nok en gang.

Dette bildet skal vise at Grand Theft Auto V ser bedre ut på de nye konsollene.
Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Litt eksklusivt innhold skal disse veteranene få, slik som sjeldne biler og kjøretøy hentet fra hele serien, ekstra aktiviteter, våpen og mer. Hvor mye av dette som er eksklusivt vet vi ikke, men de som vil ha stæsjet må ha spilt gjennom prologen i Grand Theft Auto V på Xbox 360 eller PlayStation 3, samt ha vært innlogget på Rockstar Games Social Club.

At spillet skulle komme til de tre nye plattformene fikk vi vite allerede under E3-messen i år, etter månedsvis med rykter. I løpet av Sonys pressekonfreranse viste Rockstar en ny trailer for å annonsere nyutgavene, en trailer som fikk Mertal Gear-skaper Hideo Kojima til å skjelve i buksene.

Vi kleinet et stort 10-tall på spillet da det kom i fjor.
Da mente vi at Grand Theft Auto-serien aldri hadde vært bedre »

Grand Theft Auto V-trailer.

Siste fra forsiden