Grand Theft Auto V sørget for rekordår hos utgiveren

Take-Two har aldri håvet inn mer penger.

Rockstar

Etter at Grand Theft Auto IV satte opptil flere salgsrekorder da det ble lansert i 2008, og med tanke på den generelle populariteten til serien, var det vel få som forventet at oppfølgeren skulle floppe.

Grand Theft Auto V håvet inn respektable 4,8 milliarder kroner etter bare én dag i salg, og ble senere en sterkt medvirkende årsak til at utgiveren Take-Two kunne melde om en saftig kvartalsmessig inntjening på 11,4 milliarder kroner fra oktober til desember.

Nå har Take-Two lagt frem tallene for hele finansåret 2014, og kanskje ikke helt overraskende har selskapet god grunn til å banke seg stolt i brystet.

Disse tre karene ble god butikk for Take Two.
Rockstar

Rekordår

For finansåret 2014, som endte den 31. mars, gikk den totale omsetningen til Take-Two opp med vanvittige 94 prosent sammenlignet med finansåret 2013. I penger betyr det at omsetningen steg fra 7,16 milliarder kroner til hele 13,9 milliarder kroner, noe som er den høyeste årlige omsetningen i selskapets historie.

Også nettoinntekten ble rekordhøy og endte på 2,14 milliarder kroner. Med et netto tap på 184,7 millioner kroner i det forrige finansåret, er dette dermed mildt sagt en ekstrem forbedring.

En av de viktigste bidrasyterne til rekorden er naturligvis Grand Theft Auto V, som selskapet skriver nå har solgt i over 33 millioner eksemplarer og var det mestselgende konsollspillet på de amerikanske kontinentene og Europa i 2013. Ifølge utgiveren var det dessuten den raskeste tittelen noensinne til å nå én milliard dollar i salgsinntekter.

Take-Two trekker imidlertid også frem spillene NBA 2K14, som ifølge selskapet hadde den sterkeste lanseringen av alle titlene i serien, og Borderlands 2, som ble 2K Games' mest solgte spill noensinne.

Take Two står også bak det kommende skytespillet Evolve: Her kan du se en hel time fra spillet »

Siste fra forsiden