Gratis Mass Effect 3-utvidelse kommer i morgen

BioWare ønsker å tekkes misfornøyde fans med utvidet slutt.

Vi har tidligere skrevet om hvordan BioWare har planlagt en gratis tilleggspakke som skal utvide og oppklare den mye diskuterte og kontroversielle slutten på Mass Effect 3. Nå er det ikke lenge igjen til pakken ser dagens lys.

Tilleggspakken skal i følge spillets hjemmeside bli gjort tilgjengelig allerede i morgen den 26. juni på PC og Xbox 360. PlayStation 3-eiere må smøre seg med litt ekstra tålmodighet – pakken kommer ikke til PlayStation Network før den 4. juli. Hele nedlastingen vil kreve om lag 1,9 gigabyte med lagringsplass.

BioWare håper fansen blir fornøyde.

Pakken skal inneholde nye mellomsekvenser og sluttscener, og vil gi «en dypere innsikt i Kommandør Shepards reise, basert på spillerens valg under krigen mot Reaper-rasen». Det loves at spillerne får mer av den typen konklusjoner og svar de har etterlyst. Samtidig skal pakken gi inntrykk av hvordan universets fremtid utvikler seg som en følge av de valgene man har tatt gjennom den tre spill lange serien.

De som håpet på en radikalt annerledes slutt bli nok likevel skuffet. Slutten blir beholdt, men den skal utvides og forklares i større detalj.

BioWare ønsker med denne pakken å tekkes de mange misfornøyde spillerne som ikke følte spillet tok nok høyde for deres valg. Utvikleren hadde lenge hatt mye fokus på valgenes konsekvenser i markedsføringen av serien, og en god del spillere mente seriens siste innslag ikke holdt det som ble lovet.

Samtidig elsket kritikerne spillet. Vår egen Marius Jentoftsen belønnet spillet med karakteren 9/10, og følte spillet var seriens beste.

Les også: Anmeldelse: Mass Effect 3 Les også: I harnisk over Mass Effect 3-slutten

Siste fra forsiden