Gratis World of Warcraft

De første 20 erfaringsnivåene av det gigantiske onlinespillet er åpne for alle.

World of Warcraft er nok blant tidenes mest velkjente spillutgivelser, og det kan virke som om «alle» har et forhold til spillet i en eller annen grad. Da det ankom markedet i 2004/2005, gjorde det noe ingen hadde trodd, og tok den ellers innfløkte massive onlinerollespill-sjangeren til en størrelse få andre spill har vært. På det meste har det visstnok hatt over 13 millioner abonnenter.

PC Gamer kan i dag melde at utgiver Blizzard har løsnet ytterligere på snippen. Nå skal spillet være helt gratis så lenge du vil – med visse begrensninger. Som tidligere er det snakk om en prøveordning, men denne har blitt gjort adskillig mer fleksibel.

Sånn kan World of Warcraft se ut.

Den nye ordningen skal enkelt og greit være gratis helt til du når erfaringsnivå 20. Det vil si at du verken betaler penger for selve spillet, utvidelsespakken The Burning Crusade eller den månedlige avgiften før du eventuelt passerer dette nivået. Det er ingen tidsbegrensning, slik som før. Det vil likevel være visse forbehold.

Onlinespillet sliter noe veldig med at tredjepartsaktører selger verdiene deres i andre markeder, såkalt «gullhandel». Derfor har man enkelte restriksjoner på plass for å unngå at disse lager seg en hær av gratiskontoer for å nedlesse andre brukere med handelsforespørsler. Tiltakene kan leses i sin helhet hos PC Gamer, men det er i all hovedsak snakk om begrenset kommunikasjon med andre spillere.

Dette kan høres ut som en betydelig bremsekloss for den fulle opplevelsen, men det vil fortsatt være mulig å få et veldig godt begrep om magien som har bergtatt så mange på den korte tiden.

Den nye prøveordningen av World of Warcraft skal være tilgjengelig på spillets offisielle hjemmeside.

Siste fra forsiden