Gigantsalg for Modern Warfare 2

Grei omsetting

Activision hevder salget har slått alle rekorder.

Det var forventet av Activision og Infinity Wards Call of Duty: Modern Warfare 2 kom til å selge millioner av eksemplarer når det endelig ble sluppet, og enkelte har spekulert i om massevandringen av spillutgivelser fra 2009 til 2010 var en reaksjon fra diverse utgivere på den forventede markedsdominansen.

Kotick på vei til banken

Denne frykten var tydeligvis ikke grunnløs. Activision har sluppet en pressemelding hvor de skryter på seg den største spilllanseringen i historien. Gigantutgiveren hevder at Modern Warfare 2 solgte over 4,7 millioner bare på lanseringsdagen, og de tallene inkluderer kun salget i Nord-Amerika og Storbritannia.

Til sammenligning solgte Grand Theft Auto IV 3,6 millioner eksemplarer over hele verden i løpet av sin første dag på markedet. På den andre siden ble det kun lansert på to plattformer, mens det nye Call of Duty kom til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Ifølge Eurogamer får Activisions salgstall delvis støtte av Chart Track, som samler data om spillsalget i Storbritannia. De mener øyboerne plukket opp 1,23 millioner eksemplarer av Modern Warfare 2 på den første dagen.

Den slags gigantsalg blir det selvsagt god profitt av. Gamespot melder at Activision-sjef Bobby Kotick benyttet anledningen til å selge noen av aksjene han har hatt liggende siden han tok over selskapet i 1991. Mellom 9. og 11. november solgte Kotick to millioner aksjer til en verdi av 20,2 millioner dollar. Han har fortsatt over tre millioner aksjer.

Hvis du vil vite om Modern Warfare 2 er verdt alt oppstyret, kan du lese vår anmeldelse.

Siste fra forsiden