Grimrock-skaperne hinter om noe nytt

Har lagt ut bilder fra en utvidelse eller oppfølger.

Den finske utvikleren Almost Human beskriver fjoråret som en vanvittig suksess. Deres retroinspirerte rollespill, Legend of Grimrock, solgte over 600 000 kopier, og finnene sier de hadde vært fornøyde med bare en tidel av dette salgstallet. Nå er imidlertid selskapets fremtid sikret i lang tid.

Legend of Grimrock er et rollespill laget i stil med Dungeon Master, Eye of the Beholder, Lands of Lore og andre populære rollespill fra åtti- og nittitallet. Handlingen foregår i et labyrintaktig hulesystem, og du styrer en gruppe på opp til fire helter gjennom miljøene. Spillet bruker førstepersons synsvinkel, men du kan ikke bevege deg fritt. I stedet kan du se for deg spillverdenen som et ruteark, hvor du kan «hoppe» fra den ene ruten til den andre.

I likhet med de gamle klassikerne i sjangeren, byr Legend of Grimrock på slåssing, utforskning og massevis av gåter. Etter lansering fikk det også et redigeringsverktøy, som lar brukerne designe og dele sine egne modifikasjoner og nivåer for spillet. På Steam alene kan du nå finne 450 brukerskapte modifikasjoner.

Almost Human har ikke ligget på latsiden etter lanseringen, og som en liten teaser for 2013 viser de et par bilder av ting de har jobbet på. De forteller ikke om det er snakk om en oppfølger eller ekspansjonspakke, eller for den saks skyld om bildene er fra ett eller to produkter. De påpeker imidlertid at det de viser nå bare er «toppen av isfjellet».

Bildene kan du se under. Originalspillet er tilgjengelig fra en rekke digitale distribusjonskanaler.

Les også: Anmeldelse: Legend of Grimrock
Les også: Lag dine egne Grimrock-kart

Zombier?
Nye miljøer.

Siste fra forsiden