Grøss i Berlins undergrunn

Grøsserspillet U55 skal være inspirert av Amnesia og Call of Cthulhu.

Vi har fått massevis av spill basert på eller inspirert av det uhyggelige universet til H. P. Lovecraft, hvor eldgamle vesener utenfor vår menneskelige fatteevne trenger inn i vår virkelighet for å skape kaos. Nå jobber et tysk studio ved navn Effective Evolutions med et spill der du befinner deg i Berlin-metroen når galskapen braker løs.

Spillet heter U55 – End of the Line, og er et førstepersons grøsserspill inspirert av spill som Amnesia, Dead Space og Silent Hill, samt kultklassikeren Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Du får rollen som en amerikansk student i Berlin, som er på vei til sentralstasjonen for å møte kjæresten sin. Men toget hans krasjer når ondskapen invaderer, og nå må han finne vei gjennom mørket kun ved hjelp av lyset på telefonen sin.

Du er selvsagt ikke den eneste overlevende i undergrunnen, men det er et åpent spørsmål om du kan stole på de du møter. Ifølge utviklerne må du hele tiden ta vanskelige valg som påvirker både din og andres skjebne.

Uhyggelige lyder

Utviklerne forteller at spillet designes for å bli spilt med hodetelefoner, og vil benytte seg av noe som kalles binaural beats i et forsøk på å påvirke spillernes sinnstemning. Siden dette visstnok kan skape hodepine (og litt skumlere ting, hvis vi skal tro alt som står på nettet) hos enkelte, vil det være mulig å skru effekten av.

Effective Evolutions har startet en folkefinansieringskampanje der de håper å samle inn deler av budsjettet de trenger for spillet. Avhengig av hvor mye de eventuelt får inn, kan det tenkes de må se seg om etter andre måter å øke budsjettet på senere. Kickstarter-målet er på litt i underkant av 700 000 kroner, og med 22 dager igjen av kampanjen har utviklerne oppnådd 27% av målet.

Om alt går etter planen håper utviklerne å lansere spillet innen utgangen av 2014. Du kan se en Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Okkulte eventyr i nytt strategispill
Les også: Hjernetrim og Cthulhu-skrekk

Siste fra forsiden