Gruvedrift i rommet

Skaperne av strategispillet Blackspace ber om økt utviklingsbudsjett via Kickstarter.

I februar skrev vi om Blackspace, et spennende strategispill hvor handlingen er sentrert rundt gruvedrift i verdensrommet.

Blackspace har vært under utvikling en stund, men nå har utviklerne gått til Kickstarter for å skaffe seg større utviklingsbudsjett. Der ber de om 350 000 dollar, altså cirka 2 millioner kroner. Kampanjen har 28 dager på seg til å nå dette målet, og som vanlig har de laget en rekke belønninger for alle som er interessert i å støtte dem med ulike pengesummer. Disse inkluderer selvsagt en ren forhåndsbestilling av spillet.

– I løpet av de siste ni månedene har Blackspace utviklet seg til noe helt spesielt, som vi ønsker å dele med spillmiljøet for å se om de er enig. Spillet har, gjennom Kickstarter, muligheten til å bli større, dypere og mer visuelt innbydende, sier Jerry Phaneuf fra utviklerstudioet PixelFoundry.

Hvis Kickstarter-kampanjen lykkes vil utviklerne utvide spillet sitt, og inkludere ekstra variert innhold, mer dybde og nye spillmoduser.

Spennende strategispill.

Blackspace foregår på enorme asteroider. Du får kontroll over et spesialisert romfartøy som kan bevege seg over asteroidens overflate. Derfra kan du styre operasjonene på planeten, lete etter nye steder å finne mineraler og bygge forsvarsverker. Fartøyet ditt er også bevæpnet, og kan hjelpe til med forsvaret om nødvendig.

Et viktig element i spillet ser ut til å være realistisk fysikksimulering. Du kan for eksempel løfte opp bygninger du har plassert ut, og flytte dem rundt ved hjelp av fartøyet ditt. Asteroidene spillet foregår på er også fullstendig ødeleggbare, noe kan være en fordel når du skal utvinne råmaterialer eller flate ut et område for å bygge basen din der.

Du kan se utviklernes Kickstarter-presentasjon under artikkelen. Spillet skal etter planen lanseres i løpet av sommeren neste år, etter en betaperiode.

Les også: Anmeldelse: Endless Space
Les også: Storsuksess for Planetary Annihilation

Siste fra forsiden