Guacamelee! 2 er like rundt hjørnet

Den ultra-mexicanske indie-yndlingen har fått lanseringsdato og ny trailer.

Det har ikke gått mer enn et drøyt trekvartsår siden Guacamelee! 2 ble annonsert under fjorårets Sony-konferanse i Paris, og nå har det blitt klart at det slagkraftige plattformspillet ikke er langt unna.

Faktisk er det ikke mer enn en snau måned igjen å vente nå – denne uken annonserte nemlig utviklerne at spillet dukker opp den 21. august i år. Det kommer da først og fremst til PlayStation 4 og Windows, mens eventuelle Xbox- og Nintendo-utgaver fortsatt er et lite spørsmålstegn.

Fire spillere, kyllingkrefter og ordspill

Forvent deg mer av dette i Guacamelee! 2.
DrinkBox Studios

Guacamelee! 2 fortsetter i det samme mexicanske fotsporet som forgjengeren: Her venter spennende plattformsprang, utfordrende beat-em-up-sekvenser og en helsprø tegneseriestil som gjør det tydelig at utviklerne virkelig liker Dia de Muertos (den mexicanske helligdagen kjent som De dødes dag, journ. anm.).

Nytt i toeren er muligheten for å dele opplevelsen med opptil tre andre spillere. I tillegg får man visstnok en hel del andre ting med på kjøpet:

– Vi kunne ikke bestemme oss for hvorvidt vi skulle legge til bedre angrep, mer interessante plattformsekvenser, tidsreising, kyllingkrefter eller nye ordspill, så vi til alt sammen, fortalte Augusto Quijano fra utvikler DrinkBox Studios.

Ordspill – sjekk!
DrinkBox Studios

Overdreven indie-favoritt

Det originale Guacamelee! var et overdrevent mexicansk-inspirert actionplattformspill hvor målet var å denge seg ut og inn av dødsriket for å redde dagen, dama og seg selv.

Spillet ble raskt en personlig favoritt hos mange i Gamer-redaksjonen, og til og med vår utsendte anmelder storkoste seg med spillet. Han ga det sågar en knallsterk åtter på anmelderterningen, og skrev da følgende:

– Verdenen er fylt med sterke farger, og de varierte omgivelsene og pussige figurene er tegnet med en enkel, men samtidig vakker og artig strek. Brettene er akkompagnert av et herlig musikkspor, hvor tradisjonelle Mariachi-instrumenter sprites opp i moderne komposisjoner som jazzer deg klar til kamp. Guacamelee! føles som en eneste stor hyllest til meksikansk kultur og myter.

Det er flere indie-spill i vinden om dagen:
Sjarmerende Stardew Valley får for eksempel en splitter ny flerspiller snart »

Siste fra forsiden