Guffent «virtual reality»-spill for Oculus Rift og Morpheus

Eventyret The Assembly blir å finne på PS4 og PC.

nDreams

Spill for Virtual Reality-brillene Oculus Rift og Morpheus har ikke vært en like stor del av E3 som mange kanskje hadde forventet, men ett spill som ble annonsert for disse systemene er det tilsynelatende svært gufne eventyret The Assembly.

Vitenskap uten moral

Spillet foregår i et underjordisk laboratorium der en samling vitenskapsmenn, ingeniører og akademikere har kommet sammen for å utføre lugubre eksperimenter. De mener at den generelle moralen i samfunnet står i veien for fremgang, og har laget seg et sted hvor ingen kan se hva de driver på med.

Hvorvidt ting går galt eller ikke gjenstår å se, men det har jo en tendens til å gjøre det når skruppelløse vitenskapsmenn slår seg løs i spill. The Assembly blir i alle fall et førstepersons eventyr der du blant annet får spille to vidt forskjellige figurer, og utviklerne mener at VR-brillene vil gjøre det lettere å legge merke til forskjellene mellom dem.

Utviklingen foregår hos nDreams, et britisk studio som blant annet har jobbet mye med PlayStation Home. Det er Tom Jubert, skribenten fra FTL og The Swapper, som står for historien. Interessant nok jobber han også med et annet spill som ble avslørt under årets E3, nemlig hjernetrimmeren The Talos Principle.

Siste fra forsiden