Serious Sam-skaperne avslører sitt neste spill

Og det er neppe hva du forventet.

Croteam

Kroatiske Croteam er nok mest kjent for sine Serious Sam-spill – i alle fall for de som ikke har kost seg med Football Glory eller Five-A-Side Soccer på Amiga – men nå har de annonsert sitt første Sam-løse spill på godt over ti år.

Ingen kanoner?

Det er til gjengjeld noe helt annet enn hva de vanligvis lager. Spillet heter The Talos Principle, og er et «filosofisk førstepersons hjernetrimspill hvor spillerne må løse stadig mer kompliserte nøtter vevd inn i en metafysisk parabel om intelligens og mening i en dødsdømt verden.»

Anerkjente skribenter

Hvor er Sam?

Skribentene bak spillet er Tom Jubert og Jonas Kyratzes. Førstnevnte er kjent for sitt arbeid på FTL, The Swapper og Driver: San Francisco, mens sistnevnte er kjent for Infinite Ocean og The Sea Will Claim Everything.

The Talos Principle vil inneholde over 120 nøtter, og vil visstnok minne litt om Portal og det kommende The Witness. Du får rollen som en robot, som må løse utfordringene gitt deg av dine egne skapere. Handlingen foregår i digitale gjenskapninger av ruiner fra menneskehetens historie.

Fra virkelighet til spill. (bilde: Croteam)

Lanseringen vil finne sted i løpet av årets tredje kvartal, og spillet dukker opp på PlayStation 4, Windows, MacOS og Linux.

Spillet benytter seg av Serious Engine 4, som er den nyeste versjonen av studioets egentutviklede spillmotor. Den vil også brukes når Serious Sam vender tilbake i sitt neste skytespill.

Utviklerne har dessuten laget sin egen teknologi for å scanne inn ekte steder og historiske gjenstander i spillet sitt. Denne typen teknologi finner vi også i det kommende mysteriet The Vanishing of Ethan Carter.

Spillets første trailer.

Siste fra forsiden