The Witness debuterer på PlayStation 4

Sony har kapret Braid-skaperens neste spill.

Natt til torsdag troppet indiespill-ikonet Johnatan Blow opp på Sonys scene under PlayStation 4-annonseringen med en god nyhet – for Sony. Hans neste spill, The Witness, blir å finne på PlayStation 4 når det lanseres, mens konsollkonkurrentene må vente pent på tur. Windows og iOS-utgaven kommer dog trolig samtidig med PlayStation 4-utgaven.

Spillhistoriekyndige husker kanskje at Blows forrige spill, Braid, først dukket opp på Xbox 360, og at det tok en god stund før spillet ble tilgjengelig på PlayStation 3 og Windows. Indieutvikleren skifter med andre ord beitemark når han nå velger å fokusere på Sonys nye kraftplugg først. Før han tumlet av senen viste Blow også en vakker trailer fra det kommende spillet, som du kan se nederst i artikkelen.

Langtidsprosjekt

Får du lyst til å utforske denne øya?

The Witness har vært i produksjon i en god stund nå. Første gang vi fikk nyss om at Blow tuklet med et nytt prosjekt var i 2009. Siden den gang har spillet vært å se på diverse messer, og enkelte pressefolk skal også ha greid å mase til seg litt spilletid.

Sony har opparbeidet seg ry for å være indie- og alternativ-vennlige, noe de også poengterte under torsdagsnattens konferanse. PlayStation-toppen Andrew House dro frem både The Unfinished Swan og Journey som nylige eksempel på den velvillige satsingen på alternative titler.The Witness blir da mest sannsynlig en del av neste ledd i dette connaisseur-økosystemet.

Johnatan Blow var for øvrig sist å se i 2012-filmen Indie Game: The Movie, som vi gav gode skussmål her på Gamer.no. Sammen med to andre uavhengige utviklere fortalte han om prosessen rundt det å skape spill, mest om etterlanseringsfasen.

Her kan du se resten av spillene fra torsdagsnattens konferanse

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden