Guild Wars 2-utgiveren har sagt opp «flere» ansatte

– En svært vanskelig avgjørelse, sier selskapet.

Det kan se ut som om ikke alt er fryd og gammen hos Guild Wars 2-utgiveren NCsoft om dagen. PC Gamer melder om at utgiverens Seattle-kontor er under store endringer.

Etter å ha mottatt et anonymt tips om at kontoret skulle stenge, tok nettstedet kontakt med NCsofts PR-sjef, Lincoln Davis. Davis avkreftet at det hele handlet om stenging, men fortalte at det var endringer på vei.

– NCsoft omformer de interne publiseringsressursene for å lette de behovene våre spillstudio har. Som et resultat av omformingen ble flere ansatte og konsulenter påvirket. Dette var en svært vanskelig avgjørelse, og vi ønsker alle de rammede NCsoft-ansatte alt godt videre i arbeidslivet, forteller Davis.

Davis kunne ikke si om denne interne omformingen kom til å virke inn på driften av Guild Wars 2, eller akkurat hvor mange ansatte som ble påvirket overfor PC Gamer.

Dårlige resultat, god kritikk

Guild Wars 2 fikk god omtale.

I sommer ble det kjent at NCsofts inntekt hadde sunket med 12 prosent sammenlignet med det foregående året. Dette var første gang på seks år at selskapet meldte om tap. Antageligvis er omstruktureringen et resultat av den økonomiske tilstanden.

Selv om utgiveren ser ut til å slite litt med økonomien, jublet kritikerne over ArenaNets Guild Wars 2 da det ble sluppet mot slutten av august. Gamer.nos anmelder var også med i jublekoret, gav spillet en nier på tier-terningen og kalte det «det beste onlinerollespillet jeg har spilt».

Les også: Guild Wars 2 kan komme på konsoll Les også: Anmeldelse: Guild Wars 2

Siste fra forsiden