Guild Wars 2-utvikleren kommenterer utestenging

Svarer offentlig til alle som føler seg urettferdig utestengt.

Er det noe det finnes en del av i nettspill er det kontroversielle brukernavn, rasistiske og kvinnefiendtlige ytringer og dårlig oppførsel. Internett har blitt en friarena for folk som ønsker å ytre seg fritt, på både godt og vondt.

Siden lanseringen av Guild Wars 2 har flere meldt om urettferdig utestenging på diverse forum. Nå svarer ArenaNet på anklagene og lover å begrunne utestengingen til alle som ønsker det i en egen tråd på nettstedet Reddit.

Ifølge trådens første innlegg er det snakk om en utestengingsratio på mindre enn 0,001 prosent, og man skal lire av seg noen kraftige gloser for å få passet påskrevet. Om man blir stengt ute er det også som regel bare midlertidig. Er grunnen et uheldig navn kreves det at man endrer navnet og venter i tre dager før man kan boltre seg fritt i Tyria igjen. Slenger du med leppa får du også tre dager på benken.

Eksempel på en av de litt mindre kraftige bemerkningene som kan få deg utestengt. (Faksimile av Reddit)

Så langt er det mange som har spurt om en utdypet begrunnelse for utestengingen, og i flere tilfeller svarer ArenaNet med å fiske fram noen kraftige utsagn fra chatloggene eller henviser til merkverdige brukernavn. Språket er nok ikke uvanlig for de som har spilt en del spill på nett, men det er langt fra høflig.

Ofre for kontotyveri

Flere av de utestengte kontoene har likevel tydelig vært ofre for kontotyveri. Inntrengeren har i de fleste tilfellene brukt kontoen til gullsalg eller andre uhumske aktiviteter, og ArenaNet henviser i de tilfellene til kundesupport slik at spilleren kan få kontoen sin tilbake.

ArenaNets offentlige skittentøyvask kommer neppe til å påvirke etikette på nett, men vi kan i det minste humre litt over de mange som faktisk ikke forstår at rasistiske slengbemerkninger og homofobe deklarasjoner ikke passer seg.

Les også: Guild Wars 2 går så det susar Les også: Intervju: Guild Wars 2

Siste fra forsiden