– Guitar Hero 7 var under utvikling

Skal ha eksperimentert med seksstrengs plastgitar og dynamiske konsertplasser.

Innen Guitar Hero 6 ble sluppet i 2010 kunne de fleste se hvor musikkspillsjangeren var på vei. Dalende salg, kritisk pessimisme, og Rock Band-instrumenter på billigsalg var noe av det som tydet på at hvetebrødsdagene gikk mot slutten.

Ifølge Kotaku stoppet ikke dette Activision fra å begynne produksjonen av Guitar Hero 7. Nettstedet har fått huket tak i en anonym kilde med tilknytning til gitarspillserien, som forteller at utviklingen av det syvende innslaget ble kansellert, og at spillet var en «katastrofe».

Ny utvikler, ambisiøse planer

Det var Vicarious Visions som angivelig skal ha jobbet med spillet. Kilden nevner en hel del helsprøe nyvinninger i spillet – noen skal ha fungert godt, mens andre skal ha vært problematiske. På plussiden var dynamiske konsertsteder, som skal ha forandret seg etter hvert som sangen utspilte seg.

– Selv om jeg ikke likte låta, fikk jeg gåsehud av demonstrasjonen, skal kilden ha sagt.

I andre ende av skalaen var forsøket på å endre den kjente plastgitaren. I stedet for fem knapper og én «strum bar», prøvde Vicarious Visions seg på å ha totalt seks knapper og seks liksom-strenger. Dette skal ha blitt alt for dyrt, og strengene skal ikke ha fungert særlig godt.

Guitar Hero: Warriors of Rock er seriens siste hele oppfølger så langt.

På grunn av et mangelfullt budsjett skal heller ikke låtutvalget ha vært noe å skrive hjem om.

– De skjønte at de ikke kunne få kvalitetsmusikk med den tiden og det budsjettet vi hadde, så de kjøpte billigmusikk som Closing time og Sex and Candy. Det var oså noen låter i spillet som hadde blitt brukt minst tre ganger i Guitar Hero-serien tidligere, mimer kilden.

Til slutt kom en Activision-representant innom for å sjekke hvordan spillet lå an. Kort tid etter ble spillet kansellert av utgiveren.

Kanskje var det Guitar Hero 7 Activision alluderte til da de i 2011 fortalte at serien ikke var lagt brakk helt enda. Siden den gang har det nemlig ikke kommet noen nye spill i serien. Nå om dagen er musikkspillsjangeren så å si død. Sett bort fra mindre blaff, slik som høstens Rocksmith, er det lite som minner om glansdagene for et par-tre år siden.

Les også: – Guitar Hero lever videre Les også: Kommentar: Gitarheltene som forsvant

Siste fra forsiden