Hackere har brutt seg inn i DayZ-forumet

Brukernavn, e-postadresser og passord er på avveie.

Bohemia Interactive

Dersom du har frekventert det offisielle DayZ-forumet i løpet av de siste årene, er brukerinformasjonen din på avveie. Dette bekrefter utvikler Bohemia Interactive i en e-post til forummedlemmene.

DayZ.
Bohemia Interactive

– Et sikkerhetsbrudd skjedde på forums.dayzgame.com nylig. Ifølge våre undersøkelser fikk hackere tak i alle brukernavn, e-postadresser og passord. Selv om passordene ikke ble lagret i ren tekst, men i et mer sikkert format, anbefaler vi deg på det sterkeste om å endre det på andre tjenester og nettsider dersom du har brukt det andre steder, skriver DayZ- og ArmA-gjengen i e-posten.

Nå vil Bohemia gjøre grep for å sikre forumene i fremtiden, blant annet ved å skifte ut IPBoard-systemet de har brukt for innlogging. Forumet forblir avkoblet inntil da.

Nettleser-versjonen av spillet – Mini DayZ – er også nede nå på grunn av hackingen, men utviklerne satser på å ha spillet oppe igjen innen kort tid.

Deja vu

Dette er ikke første gang utviklerne må sende ut en slik beklagelse til sine brukere. I 2013 ble nettsidene deres også hacket, og også den gang fikk lømlene med seg brukernavn, e-postadresser og passord.

DayZ.
Bohemia Interactive

Modifikasjonen DayZ tok PC-spillerne med storm i 2012, og toppet på sitt meste flere millioner brukere. Senere kom det en frittstående utgave av spillet, og det er den som er gjeldende per dags dato.

I spillet søker du å overleve i et zombieinfisert landskap med midlene som er tilgjengelig. Den åpne strukturen i spillet gjør at hver spilløkt utarter seg forskjellig, noe som er et av punktene spillet har høstet mye skryt for.

I fjor greide Bohemia ut om et annet problem de hadde med spillet.
Slik tar DayZ-utvikleren grep om juksemakerne »

Siste fra forsiden