The Last of Us Part II

Hackere sto bak The Last of Us 2-lekkasjen, hevder ny rapport

Sony Interactive Entertainment

I kjølvannet av forrige ukes omfattende The Last of Us Part II-lekkasje, har debatten rast rundt hvem som kan ha stått bak. Flere har hevdet at informasjonen stammet fra en misfornøyd Naughty Dog-ansatt, men ifølge en fersk rapport er det snakk om hackere uten noen tilknytning til utvikleren.

Ryktene om at lekkasjen stammet fra en misfornøyd Naughty Dog-konsulent stemmer ikke, hevder Schreier.
Sony Interactive Entertainment

Rapporten stammer fra Bloomberg-journalist Jason Schreier, etter samtaler med to personer med direkte kjennskap til saken. De forteller at hackerne utnyttet et sikkerhetshull i et eldre Naughty Dog-spill for å ta seg inn i utviklerens servere.

– Ryktene om at dette var en protest fra en konsulent (hos Naughty Dog, journ.anm) som ikke fikk betalt er ikke sanne. Naughty Dog har faktisk forlenget lønn og helseforsikring for konsulenter på grunn av covid-19, skriver Schreier.

Rapporten stemmer overens med nylige utsagn fra Sony – utgiveren av The Last of Us Part II. I en uttalelse til Gamesindustry.biz sa selskapet at det hadde identifisert personene bak lekkasjen, og at de ikke har noen tilknytning til hverken Sony eller Naughty Dog.

Like etter lekkasjen kunngjorde Sony en ny slippdato for The Last of Us Part II – 19. juni 2020. Spillet har vært gjennom en rekke utsettelser, men nå skal alt visstnok være klappet og klart.

LES OGSÅ: Chernobyl-skaperen lager TV-serie av The Last of Us »

Siste fra forsiden