Hackerspill til butikkene

Hacker Evolution-spillene får samlepakke neste år.

Hackerspill er nok ikke den mest populære sjangeren på markedet, men har faktisk bydd på noen perler i årenes løp. Foruten Introversions første spill, Uplink, kan vi for eksempel nevne de gamle Hacker-spillene fra Activision.

Nå kan du spille at du sitter foran en datamaskin.

Hacker Evolution-serien har holdt det gående i noen år, uten å få særlig stor oppmerksomhet. Nå kan dette være på vei til å endres, etter som den britiske utgiveren Lace Mamba Global vil gi ut en samlepakke i butikkene.

Pakken inneholder Hacker Evolution og utvidelsespakken Reinsertion, samt Hacker Evolution: Untold.

Spillene følger Brian Spencer, en ekspert på datasikkerhet. Aksjemarkedet krasjer, banksystemer går berserk og satelittoppkoblinger går ned. Spencer tror det er en sammenheng mellom alt kaoset, og bruker sine egenskaper for å komme til bunns i mysteriet.

Men siden han arbeider utenfor loven, må han passe seg for å skjule sporene sine. Ikke bare det, men han må også utføre litt datakriminalitet på egenhånd, for å få råd til utstyret han trenger til å gjøre jobben sin. Konspirasjonen viser seg imidlertid å være så stor og farlig at målet helliger midlet.

Samlepakken heter Hacker Evolution Collection, og Lace Mamba forteller at de vil lansere den over hele verden i 2011. Britene får den først, for hos dem lanseres den 4. februar.

Siste fra forsiden