Halo 3 og Brütal Legend til Windows?

Steams database avslører referanser til flere spennende stortitler.

Steam-databasen røper ofte informasjon om kommende utgivelser før de blir annonsert, og denne helgen har det dukket opp usedvanlig mange overraskelser i systemet.

Det hele begynte med at Steam-snusere fant referanser til Double Fine-spillet Brütal Legend i databasen. Tim Schafers populære spillutvikler har relansert flere av sine tidligere konsolleksklusive spill på Steam for Windows, så at rocke-eposet Brütal Legend nå ser ut til å følge etter er ikke så overraskende som en kanskje skulle tro. Sammen med Brütal Legend dukket noe som heter Double Fine Bundle 2013 opp, en samlepakke med spillene Psychonauts, Costume Quest, Stacking og nettopp Brütal Legend.

Men det stanset ikke der. I går fant man referanser til en bråte andre utgivelser, og de mest overraskende er fra Microsoft. Halo 1, Halo 2 og Halo 3 var nemlig alle listet opp i databasen. Dette er det første vi hører om en eventuell PC-utgave av Halo 3, men med tanke på at Halo 2 omsider kom til formatet ved lanseringen av Windows Vista kan det godt hende Microsoft har tenkt å forsøke seg med Halo 3 som en Windows 8-eksklusiv tittel.

PS3-eksklusive Dyad er også i databasen.

Nettstedet Gamechup påpeker at den amerikanske giganten tidligere har ansatt en person som skulle sørge for inntjening via distribusjonskanaler som nettopp Steam.

Andre interessante oppføringer inkluderer Lococycle, et Xbox Live Arcade-spill vi har hørt lite om siden det ble annonsert på E3. En oppfølger til hjernetrimmeren Quantum Conundrum dukker også opp, og det samme gjør Angry Birds Space og Angry Birds Seasons. Det Xbox 360-eksklusive plattformspillet Fez og det eksperimentelle PS3-eksklusive Dyad er også i listen.

Det norskutviklede indie-spillet Owlboy har også en egen Steam-oppføring, og vi ser også en oppfølger til skytespillet Payday: The Heist.

Ellers har listen alt fra 3D Realms-klassikerne Duke Nukem 3D Atomic Edition og Shadow Warrior til flere spill i The King of Fighters-serien, samt noen titler vi allerede var klar over at skulle til Steam, som Jonathan Blows hjernetrimmer The Witness og Greenlight-spillene La-Mulana og Octodad: Dadliest Catch.

Du kan se hele listen på nettstedet cdr.xpaw.ru. Hvorvidt alle disse spillene faktisk kommer til Steam eller ikke vet vi ikke. Steam-databasen bruker ikke å lyve – disse spillene er der fordi noen i Steam-systemet har lagt dem inn. Men dette betyr ikke nødvendigvis at utgivelsesplanene til disse spillene er fastsatt. Det kan dessuten være viktig å påpeke at spill kan bruke Steam-systemet uten faktisk å være til salgs på tjenesten.

Les også: The War Z er fjerna fra Steam
Les også: Vikingraid til Steam

Siste fra forsiden